Oznanila za teden od 19.1. do 25.1.

Svetopisemska skupina: V ponedeljek, 19. 1. ob 18.45 bo srečanje svetopisemske skupine. Vabljeni stari in novi člani.

Januarski večeri: »Januarski večeri« bodo potekali zadnje tri petke in sobote v januarju, kar pade na 16., 17., 23., 24., 30. in 31. januar. Začetek bo ob 19.00. Naslov sklopa je »Veselje evangelija v družini«. Podroben razpored in opis predavanj je na razpolago v zgibanki. V času januarskih večerov bo sveta maša v soboto ob 7.00 pri sv. Mariji, ob 18.00 pa pri sv. Martinu.

Ekumenska osmina: Vsako leto poteka od 18. do 25. 1. molitvena osmina za edinost kristjanov. Povabljeni smo, da še posebej pri sveti evharistiji, ki je zakrament edinosti, prosimo, da bi bili vsi kristjani eno v Jezusu Kristusu. Naslov letošnje ekumenske osmine je »Jezus je rekel Samarijanki: Daj mi piti« (Jn 4, 7).

Priložnost za spoved: V soboto, 24. 1. ob 11.00, bo redna priložnost za spoved otrok in njihovih staršev. Starši, spodbudite svoje otroke k spovedi, saj je vaša spodbuda veliko bolj učinkovita, kot pa »uradna« spodbuda kateheta ali duhovnika. Izven tega časa lahko vsak pristopi k spovedi vsak dan, pol ure pred sveto mašo, ali po dogovoru.

Novi župnijski pastoralni svet: 16. 4. poteče petletni mandat dosedanjemu župnijskemu pastoralnemu svetu. Volitve v novi župnijski pastoralni svet bodo 1. 3. 2015. Način volitev bomo določili v naslednjih tednih. Vse vabim k molitvi, da bi se znali pravilno odločiti za nove člane ŽPS.

Zamujanje k sveti maši: Ena izmed »rak ran slovenske vernosti« je tudi zamujanje k sveti maši. Pri tem ne gre zgolj za enkratno zamujanje, ampak se to dogaja enim in istim leta in leta. Tako že tudi vsaj pet let pri sv. Martinu zamujajo eni in isti. Prav tako, odkar sem prevzel v upravo župnijo sv. Marije, opažam, da tam še v nekoliko večjo meri zamujajo k sveti maši. Za tiste, ki zamujajo k sveti maši, ima sveta maša protiučinek, saj se ne morejo zbrati, da bi lahko sledili poteku svete maše (kolikor jo še ulovijo), poleg tega pa motijo tudi ostale.

Pogovori: Vse vabim na pogovor o kakršni koli temi, ki je v povezavi z duhovnim življenjem. Posebej vabim na pogovor tiste, ki si prizadevate, da bi bil Gospod središče vašega življenja. Včasih se človek leta in leta trudi, da bi odkril Božjo voljo, vendar lahko to odkrije le v iskrenem in zaupnem pogovoru.