Oznanila za teden od 19.11. do 25.11.

Nabirka: Oktobra je imela župnija 1.532,49 € prihodkov in 2.854,94 € odhodkov.

Srečanje molitvene zveze: Danes ob 15.00 bo v cerkvi Marije vnebovzete v Celju redno škofijsko srečanje članov Molitvene zveze za duhovne poklice. Ob 15.00 bo molitvena ura, katero bo pripravila Molitvena zveza dekanije Laško. Ob 16.00 pa bo sveta maša, katero bo daroval naš škof ordinarij.

Seja ŽPS: Člani Župnijskega pastoralnega sveta ste vabljeni na sejo, ki bo 20. 11., po sveti maši.

Dan cerkvenega petja: Sveta Cecilija, zavetnica cerkvene glasbe in cerkvenega petja, goduje 22.11. V naši župniji se bomo, v čast sv. Ceciliji, spomnili petja in glasbe na njen god in pa v soboto, 24.11., med in po sveti maši.

Katarinina nedelja: V nedeljo, 25. 11., na god Katarine Aleksandrijske, bomo v naši župniji obhajali »Katarinino nedeljo«. Slovesna sveta maša bo v cerkvi sv. Katarine, ob 9.00. Prosim, da prazniku primerno očistite cerkev. Po sveti maši bo pred cerkvijo druženje, zato ste naprošeni, da za ta namen pripravite za pecivo in druge dobrote.
Skupaj s škofom v leto vere: Ker je bil naš ordinarij zastopnik Slovenske škofovske konference na škofovski sinodi o novi evangelizaciji, ki je potekala oktobra v Rimu, bomo skupaj z njim vstopili v leto vere na praznik Kristusa Kralja v nedeljo, 25. 11. ob 15.00, v celjski stolnici.

Duhovne vaje za župnijske sodelavce: Vsi župnijski sodelavci, ki sodelujete v različnih skupinah, ste vabljeni na duhovne vaje, ki bodo v Domu duhovnih vaj v Nazarjah od sobote, 1. 12. od 9.00, do nedelje, 2. 12. do kosila. Opravičeni ste samo tisti, ki imate za to resnično tehtne razloge. Prosim, da se najkasneje do 25. 11. prijavite pri Gregorju Špajzerju ali v župnišču.

Primarni sakralni objekti v Zasavju: Takšen je naslov knjige avtorja Gregorja Jermana, ki je bila izdana vzporedno z istoimensko razstavo, ki je bila tekom letošnjega poletja v muzeju Trbovlje. Iz muzeja smo dobili knjige, v katerih so osnovni podatki o župnijah in cerkvah v Zasavju. Knjige so na voljo v Martinovem kotu. Cena je 15 €.

Pratika in Marijanski koledar: Na voljo je Družinska pratika po 5 € in Marijanski koledar po 2 €.