Oznanila za teden od 19.3. do 25.3.

SESTANEK ZA STARŠE BIRMANCEV
Bo v petek, 23. marca, po večerni sv. maši.

Spovedni dan v domu Franca Salamona
V četrtek, 22. 3., bo spovedni dan in delitev svetih zakramentov v domu Franca Salamona. Sorodnike stanovalcev, ki prebirate te vrstice, prosim, da mi sporočite koga še posebej obiskati.

OBHAJANJE CVETNE NEDELJE
S cvetno nedeljo Gospodovega trpljenja bomo vstopili v veliki teden. Blagoslov cvetja, zelenja in butaric bo pri obeh mašah. Če bo ugodno vreme se za blagoslov zberemo tako pri sveti Mariji kakor pri sv. Martinu zunaj pred cerkvijo, kjer bo blagoslov in nato procesija v cerkev in sveta maša.

NABIRKA CVETNA NEDELJA
Nabirka pri svetih mašah na cvetno nedeljo bo v celoti namenjena za stroške krašenja naših cerkva.

KARITAS SPOROČA, da bodo pri sveti Mariji na razpolaga butarice. Darovani prispevki zanje bo Karitas porabil za pomoč družinam v stiski.
Župnijska Karitas sporoča tudi, da so in bodo na voljo velikonočne voščilnice, ki so ročno delo pridnih rok sodelavk Karitasa. Vaš prostovoljni dar bo namenjen potrebam Karitasa.

Iz primorskih župnij pa nam tudi letos pošiljajo oljčne vejice. Vaš dar zanje bo namenjen za obnovo istrskih cerkva.

OBISK BOLNIKOV
V prihodnjih dneh pred prazniki bom obiskal naše bolnike po domovih in sicer:
petek, 23. marec: dopoldan: Gabrsko, Knezdol, popoldan: Pod Ostrim vrhom, Dom in vrt
torek, 27. marec: dopoldan: Majcenova cesta, Ulica španskih borcev, Trg svobode, popoldan: Klek, Savinjska cesta, Trg Franca Fakina

SPOKORNO BOGOSLUŽJE IN SVETA SPOVED
Spokorno bogoslužje in sveta spoved za obe župniji bo na cvetno soboto, 24. marca, ob 16. uri pri sveti Mariji. Priložnost za sveto spoved pri tujem spovedniku bo tudi na veliki petek zvečer pred in po obredu velikega petka.

Maša pri sv. Katarini
V četrtek, 22. marca, bo sveta maša pri sveti Katarini in v bodoče vsaj enkrat mesečno, predvidoma vsak TRETJI četrtek v mesecu. V šmarničnem mesecu maju pa bo sveta maša predvidoma vsak četrtek zvečer.

MARIJINA ZEMLJA
Delavski dom Trbovlje vabi na ogled filma Marijina zemlja. Film se dotika Marijinih prikazovanj in božjo ljubezen. Igrani film si lahko ogledate: v četrtek, 29.3., ob 20.00, v torek, 3. 4., ob 18. uri in v sredo, 4. 4., ob 18.00.

NAŠI POKOJNI
V minulem tednu so bili s svetimi opravili pokopani: + Darko Bratina (Vreskovo 26a), + Feliks Špec (Obrtniška c. 11), + Ana Češnjevar (Kol. 1. maja 15).

Po zakramentu svetega krsta sta bila sveti Cerkvi in našemu občestvu pridružena Ema-Gloria Ostojić in Miha Zidar.