Oznanila za teden od 2.12. do 8.12.

Teden Karitas: Na 1. adventno nedeljo zaključujemo teden Karitas z naslovom »Verjamem vate«. Nabirka pri sveti maši je namenjena za potrebe župnijske in škofijske Karitas. Sredstva, ki so se zbrala v tem tednu, zlasti na sredinem dobrodelnem koncertu v Celju, so namenjena za pomoč družinam v stiski. Sredstva je možno darovati še ves mesec december. Več informacij dobite na tel. 01 300 59 60.

Venčki in vizitke: Sodelavke župnijske Karitas so skupaj z birmansko skupino izdelale adventne venčke in praznične voščilnice. Venčki so na voljo v cerkvi, vizitke pa pred cerkvijo.

Novo Cerkveno leto: S prvo adventno nedeljo smo vstopili v novo Cerkveno leto in sicer v t.i. leto A. V Cerkvenem koledarju imamo tri cikluse: A, B in C. To pomeni, da ima vsak ciklus pri nedeljski sveti maši svoja berila, kar pomeni, da se berila ponovijo vsako četrto leto.

Devetdnevnica v čast Brezmadežni: Od 29. 11. do praznika Brezmadežne poteka v sklopu svete maše devetdnevnica. Ob tem lahko molimo za naša nova ministranta, Luko in Simona, ki bosta med ministrantske vrste uradno stopila na praznik Brezmadežne.
Svetopisemska skupina: Srečanje bo v ponedeljek, 2. 12., po sveti maši. Tisti, ki še imate predsodke, se jih znebite in se nam pridružite.

Prvi dnevi v mesecu: V prvih dnevih v mesecu smo še posebej vabljeni k molitvi za duhovne poklice in k posvetitvi Srcu Jezusovemu. Ob tem še posebej velja spodbuda za četrtkovo molitveno uro, da se je udeležite v naši župnijski cerkvi vsak četrtek ob 17.00. Ob prvih petkih pa obiskujem bolnike na domu ali v bolnici. Če poznate koga, ki si želi obisk duhovnika, mi prosim, to sporočite.

Obisk Miklavža: Miklavž je sporočil, da nas bo obiskal v petek, 6. 12. po sveti maši.

Spovedovanje: Ta mesec bo redno spovedovanje otrok in staršev v soboto, 7. 12. ob 11.00. Kot pa ste seznanjeni, je možnost za spoved vsak dan pol ure pred sveto mašo, tako da ne more nihče reči, da ni imel te možnosti.

Praznik Brezmadežne: Letos pade praznik Brezmadežne na 2. adventno nedeljo, zato po liturgičnih pravilih obhajanje nedelje odpade, ker je slovesni praznik Brezmadežnega spočetja Device Marije liturgično močnejši. Na ta praznik se spominjamo Marijinega spočetja v telesu njene matere Ane. V trenutku spočetja, katerega posrednika sta bila Joahim in Ana, je bila Marija obvarovana izvirnega greha. Posledica tega je, da se je Marija kasneje popolnoma svobodno izročila Bogu. Na praznik Brezmadežne bo sveta maša tudi pri sv. Miklavžu, ob 8.00. Zato ob tej uri v župnijski cerkvi ne bo svete maše.

Srečanje za starše in ostale odrasle: V ponedeljek, 9. 12. po sveti maši, bo redno srečanje za starše veroučencev. Vabljeni tudi ostali odrasli, ki želite poglobiti vaše poznavanje krščanstva.

Spokorno bogoslužje: V soboto, 14. 12. ob 16.00, bo v župnijski cerkvi potekalo adventno spokorno bogoslužje s spovedovanjem. Bogoslužje bo vodil g. Janez Cerar, župnik v Škocjanu pri Novem mestu. G. Janez je tudi vicepostulator pri postopku za beatifikacijo škofa Janeza Frančiška Gnidovca. Škof Gnidovec je dosegel naziv »častitljivi«, kar pomeni, da za beatifikacijo potrebuje samo še potrditev čudeža. G. Janez je bil sedem let tudi duhovnik nadškofije Buenos Aires, ravno v času, ko je bil tam nadškof kardinal Jorge Mario Bergoglio, sedanji papež Frančišek. V sklopu spokornega bogoslužja, ki ga bomo zaključili s sveto mašo, nam bo povedal tudi kaj o izkušnjah s papežem Frančiškom.