Oznanila za teden od 20.10. do 26.10.

Svetopisemski maraton: V okviru slovenskega Svetopisemskega maratona, ki ga danes zaključujejo pri sv. Jožefu v Ljubljani, je tudi v Trbovljah potekal mini svetopisemski maraton. Iskrena hvala vsem, ki ste pri njem sodelovali, nekateri tudi po več ur. Po drugi strani pa je zaskrbljujoče dejstvo neodzivnosti in brezbrižnost. Ob takšnih dogodkih se vedno znova postavlja vprašanje, kakšna je vloga posameznika v župniji. Vsekakor za župljana ni dovolj, da izpolnjuje določene »obredne dolžnosti«, ostalo pa prelaga na ramena drugih.

Misijonska nedelja: Danes obhajamo misijonsko nedeljo. V ta namen je pod ambonom pripravljena košara, v katero lahko darujete za misijone. Za našo škofijo bo slovesnost misijonske nedelje v Laškem, ob 14.30.

Svetopisemska skupina: V ponedeljek, 20. 10. ob 19.45, bo redno srečanje svetopisemske skupine. Opogumite se in pridite vsi, ki še ne poznate vseh skrivnosti Svetega pisma.

Sveta Uršula: V torek, 21. 10. ob 10.00, bo sveta maša pri sv. Marku. Glavni razlog za to je stranski oltar svete Uršule. Pri sv. Mariji tega dne ne bo svete maše.

Orgelski koncert: V petek, 24. 10., bo pri sv. Martinu, po sveti maši, orgelski koncert naših organistov.

Spovedovanje: V soboto, 25. 10. ob 11.00, bo redno spovedovanje za otroke in starše. Možnost za spoved je tudi pol ure pred sveto mašo ali po dogovoru. Dosedanja praksa kaže, da ob dnevih rednega spovedovanja ni velikega obiska.

Spominska slovesnost: V nedeljo, 26. 10. ob 16.15, bo spominska slovesnost pri križu žrtvam vojnega in povojnega nasilja, ki stoji v Marija Reki ob regionalni cesti Prebold – Trbovlje.

Martinovi dnevi: Med 7. in 9. 11. bodo ob praznovanju našega farnega zavetnika t. i. Martinovi dnevi. V ospredju praznovanja bo trideseta obletnica ponovne obuditve župnijskega pevskega zbora. Eden izmed glavnih pobudnikov obuditve zbora je bil tedanji kaplan in sedanji duhovni pastir Slovencev na Švedskem, g. Zvone Podvinski. Zato bo g. Zvone tudi osrednji gost letošnjih Martinovih dnevov. V petek, 7. 11. ob 19.00, bo v župnijski dvorani predavanje g. Zvoneta Podvinskega, na temo njegovega pastoralnega delovanja. V soboto, 8. 11., bo večerna sveta maša izjemoma pri sv. Martinu, ob 18.00. Po sveti maši pa bo koncert odraslega in otroškega pevskega zbora. V nedeljo, 9. 11. ob 10.00 bo g. Zvone Podvinski daroval praznično sveto mašo.

Duhovne vaje za župnijske sodelavce: Od 28. 11. do 30. 11. bodo pri sv. Duhu nad Škofjo Loko potekale duhovne vaje za župnijske sodelavce. Prosim, da se do 16. 11. prijavite pri Gregorju Špajzerju ali v župnišču. Letos ste prvič vabljeni tudi sodelavci župnije sv. Marija. Vzpodbudno je, da je na duhovnih vajah vsako leto več udeležencev. Zato prosim, da brez tehtnega razloga, ne ostajate doma. Življenje župnije je namreč verodostojno takrat, kadar župnijska skupnost nenehno skrbi za duhovno izpopolnjevanje.

Duhovni pogovori: Brez dela na samemu sebi, lahko prej ali slej zaživimo (pod)povprečno življenje, za katerega pa se kmalu izkaže, da je bolj zadušljivo kot pa izpolnjeno. Zato vabim vse, ki želite poskrbeti za duhovno zdravje, da tudi na duhovnem področju naredite kaj zase. Za pomoč in pogovor sem vam na voljo po predhodnem dogovoru. Pod duhovni pogovor spada tudi tematika v zvezi z Božjo besedo in mašnimi nagovori. Vse, ki vas ni strah izstopiti iz »oklepa« vsakdanje rutine, vabim na pogovor v župnišče.