Oznanila za teden od 20.4. do 26.4.

Prihodki in odhodki: Marca je imela župnija sv. Martin 1.611,97 € prihodkov in 2.641,00 € odhodkov. Med odhodki je bilo največ dajatev na škofijo, 1.304,51 €.  Župnija sv. Marija je imela 931,38 € prihodkov in 1.904,43 € odhodkov. Tudi tu je bilo med odhodki največ dajatev na škofijo, 1.010,00 €.

Teden molitve za duhovne poklice: Med 19. in 26. 4. obhajamo teden molitve za duhovne poklice z naslovom »Lepo je biti s teboj, Jezus«. Poživimo molitev za duhovne poklice, kar lahko v okviru župnije storimo v okviru molitvene ure, vsak četrtek, pol ure pred sveto mašo.

Začasne izredne razmere: Naš duhovni pomočnik, g. Franc Pelc, je moral zaradi zahtevnega kirurškega posega v bolnišnico. Najprej vas spodbujam, da molite zanj in za njegovo zdravje. Dokler ne bo okreval, bo med tednom v Trbovljah ena sveta maša, ob nedeljah pa ne bo svete maše pri sv. Katarini. Razpored svetih maš je na zadnji strani. Med tednom sta vsak dan oznanjena dva mašna namena. Ker lahko duhovnik mašuje le po enem mašnem namenu, smo drugi mašni namen oddali na Dol pri Hrastniku, kjer jim mašnih namenov primanjkuje. Pri tem spomnim, da naša navzočnost ni odvisna od točne lokacije, kjer se mašni namen opravlja. Če smo npr. pri sveti maši v Trbovljah, čeprav se mašni namen opravlja na Dolu, smo zaradi ene Kristusove daritve, ki je izvzeta iz fizičnih dimenzij, na enak način pri sveti maši, ne glede na fizično lokacijo mašne daritve. V zvezi z maševanjem navajam predpis Zakonika cerkvenega prava: »Razen v primerih, ko je po pravni določbi dovoljeno obhajati evharistijo ali somaševati večkrat isti dan, duhovnik ne sme maševati več kot enkrat na dan.« (Kan. 905)

Seja ŽPS: Prva seja novega Župnijskega pastoralnega sveta bo v torek, 21. 4. ob 19.45, v župnijski dvorani.

Šmarnice: Oznanila glede šmarnic bodo v naslednjem Martinovem listu, že sedaj pa vas vabimo na prve nedeljske šmarnice, ki bodo 3. 5., pri Mariji Snežni na Veliki planini. To pomeni, da bomo letošnje nedeljske šmarnične pobožnosti pričeli nekoliko drugače. Na pot se bomo podali z osebnimi avtomobili ob 13.00. Od parkirišča do kapele je približno 1.30 ure hoje. Prijavite se lahko pri župniku, pri Gregorju Špajzerju ali pri Tomu Fröbetu do četrtka, 30. 4. Če bo deževalo romanje odpade.

Duhovne vaje za zakonce: Med 7. in 10. 5. bodo v Kančevcih duhovne vaje za zakonce. Poleg tistih, ki ste že vključeni v zakonske skupine, močno priporočam duhovne vaje tudi drugim zakoncem. V skladu  s smernicami Svetega sedeža, ste na duhovne vaje vabljeni tudi ločeni in ponovno poročeni.

Prvo obhajilo: V nedeljo, 31. 5., pri sveti maši ob 10.00, bodo prvoobhajanci prvič v polnosti prejeli zakrament evharistije. Molimo zanje in za njihove starše.

10. obletnica škofije: Celjski škof dr. Stanislav Lipovšek, je na veliki četrtek napovedal, da se bo obhajanje 10. obletnice ustanovitve škofije pričelo na letošnjo nedeljo Kristusa Kralja, 22. novembra.

Romanje župnijskih sodelavcev: V soboto, 6. 6., bo romanje župnijskih sodelavcev. Naš cilj bodo romarski kraji na Gorenjskem. Prijavite se lahko do 31. 5. v župnišču, v Martinovem kotu ali pri gospe Ladislavi Medvešek.

Oratorij: Med 6. in 10. 7. bo v naši župniji potekal oratorij, ki je namenjen otrokom iz obeh Trboveljskih župnij. Prosim, da se čim prej prijavite v župnišču ali pri Simoni Jan, ki je prevzela odgovornost za vodenje oratorija. Prispevek je 20 € za vsakega udeleženca.