Oznanila za teden od 21.11. do 27.11.

– Na Martinovo nedeljo ste darovali pri sv. Martinu 511,58 € in pri sv. Katarini 0 €. Skupaj 511,58 €. Bog povrni!

– V zvezi z nedeljsko slovesnostjo sem dolžan pojasnilo. Opazili smo lahko, da je imela po sveti maši pred cerkvijo predstavitev politična stranka v okviru predvolilne kampanje. Zagotovim lahko, da kot odgovorna oseba za župnijo o tem nisem bil obveščen. Predstavnik stranke me je predhodno vprašal, če lahko po sveti maši deli kemične svinčnike in male letake z napisom stranke. Dogovorila sva se, da se lahko zadeva opravi na diskreten način, kar pomeni brez javnega oglaševanja. Kot smo lahko videli, je zadeva izpadla v nasprotju s prvotnim dogovorom in je prišlo do javnega oglaševanja za stranko. Zaradi neljubega dogodka bi imele po načelu pravičnosti pravico do oglaševanja na župnijskih prostorih tudi ostale politične stranke. Večkrat sem že povedal, da Božje kraljestvo ni rezervirano samo za določeno politično stranko, temveč ste h graditvi Božjega kraljestva povabljeni vsi, ne glede na politično ali katero koli drugo pripadnost. Hkrati pa iz srca želim vsem političnim strankam in njenim predstavnikom, ki želite zgraditi lepšo Slovenijo, uspeh na bližajočih se volitvah.

– Ta vikend sta bila v naši župniji na pastoralnem vikendu bogoslovca Marjan Ristič in Klemen Matjaž Muršič. Zahvaljujemo se jima za pomoč in pričevanje ter jima obljubljamo molitveno podporo.

– Ta teden je teden Karitas. Na Radiu Kum bo v sredo, 23.11. ob 10.00, oddaja posvečena Karitas.

– Naša stolnica obhaja 26. novembra obletnico posvetitve stolnice. V ta namen bo v celjski stolnici bogoslužje, na predvečer praznika v petek, 25. 11. ob 18.00. Slovesnost bo vodil apostolski nuncij v Sloveniji, dr. Juliusz Janusz.

– Naslednje leto bo minilo 150 let od smrti bl. Antona Martina Slomška, zato so se škofje Mariborske metropolije odločili, da bomo v letu pred obletnico obhajali Slomškovo leto. Uradna razglasitev Slomškovega leta bo v soboto, 26. 11, na Ponikvi pred Slomškovo rojstno hišo. Ob 10.00 bo molitvena ura, ob 11.00 pa bo slovesno somaševanje, ki ga bo vodil mariborski nadškof in metropolit, dr. Marjan Turnšek.

– V okviru začetka Slomškovega leta je zasnovano tudi romanje za sodelavce Karitas, ki so vabljeni k omenjeni slovesnosti na Ponikvo. Popoldne pa so sodelavci Karitas vabljeni na generalko dobrodelnega koncerta »Klic dobrote«, v dvorano Golovec v Celju. Zvečer istega dne bo iz dvorane Golovec radijski in televizijski prenos omenjenega koncerta, ob kateremu smo povabljeni k darovanju za družine v stiski.

– Ker bom v soboto na romanju skupaj s sodelavci Karitas, ta dan ne bo spovedovanja za starše in otroke, ki ga imamo običajno zadnjo soboto v mesecu. Spovedovanje je zato prestavljeno na soboto, 3. 12.  ob 11.00.

– Na prvo adventno nedeljo bomo imeli pri sv. Katarini zunanjo slovesnost, t. i. Katarinino nedeljo. Zavetnica cerkve, sv. Katarina Aleksandrijska, goduje 25. 11. K slovesnosti smo povabljeni vsi župljani, praznovanje pa izkoristimo za povezovanje župljanov.

– V nedeljo bomo pri vseh svetih mašah blagoslovili adventne vence.

– S prvo adventno nedeljo bo začel po naši župniji od hiše do hiše, potovati »misijonski križ«. Pot bo sklenil ob začetku misijona. Kdor želi, da bi imel v krogu družine ta križ in bi ob njem molil, naj se prijavi v Martinovem kotu.

– V župnijskem domu Laško bodo v nedeljo, 27. 11. ob 15.00, začeli z rednimi mesečnimi srečanji za vse otroke s posebnimi potrebami in njihove skrbnike, v okviru mednarodnega gibanja Vera in luč.