Oznanila za teden od 22.12. do 28.12.

Zahvala: Hvala vsem, ki ste sodelovali pri čiščenju cerkve in mladinski skupini za postavljanje jaslic.

Božična devetdnevnica: Pobožnost poteka vsak dan, takoj po večerni sveti maši, ne glede na to, kje je darovana.

Pastoralni načrt: Župnijski pastoralni svet je izdelal in sprejel župnijski pastoralni načrt, ki ga mora izdelati vsaka župnija v Sloveniji. Pastoralni načrt mora vsaka župnija poslati na svojo matično škofijo. Za našo škofijo je zadnji rok 25. 12., kar pomeni, da smo načrt dokončali in poslali v dogovorjenem roku.

Spovedovanje: Skozi vse leto je redna možnost za spoved pol ure pred sveto mašo. Če kdo želi k spovedi izven tega časa, naj me pokliče. Prosim, da ne načrtujete spovedi zadnje dni pred božičem, ker se lahko zgodi, da bo v tej smeri razmišljala večina »spokornikov«, kar lahko prinese nepotrebno gnečo in slabo voljo.

Betlehemska luč: Od polnočne svete maše dalje bodo sveče na voljo v Martinovem kotu in v cerkvi sv. Marije. Cena je 2,5 €. Betlehemsko luč boste lahko prižgali pod daritvenim oltarjem.

Bogoslužje na božič in na štefanovo: Na božič bodo svete maše ob 0.00 pri sv. Martinu in sv. Mariji, ob 8.00 pri sv. Mariji, ob 10.00 pri sv. Martinu in ob 15.00 v Domu upokojencev. Na štefanovo bosta sveti maši ob 8.00 pri sv. Mariji in ob 9.00 pri sv. Katarini. Glede na to, da bo tudi pri sv. Mariji polnočnica, tam ne bo svete maše na sveti večer. V obeh cerkvah bo pred polnočnico, ob 23.30, božičnica.

Blagoslovi domov: Po božiču bom blagoslavljal domove tistih, ki ste se osebno prijavili pri meni. Kot je bilo rečeno, se je bilo potrebno prijaviti tudi tistim, ki ste bili doslej prijavljeni. Tisti, ki ste se prijavili, lahko izpričate, da ni bilo tako hudo.

Bogoslužje v božičnem času: V božičnem času bo razpored bogoslužja nekoliko spremenjen. Prosim, da razpored sproti preverjajte na zadnji strani Martinovega lista.

Blagoslov konj: Na praznik prvega mučenca, svetega Štefana in na praznik samostojnosti, bo pred cerkvijo sv. Katarine, po sveti maši, blagoslov konj.

Koledniki: Koledniške ekipe obeh župnij se čim prej dogovorite o načinu izvedbe koledovanja. Odgovornost za koledovanje je prevzel Miha Hild, zato se v zvezi s tem obrnite nanj. Koledniki bodo obiskovali domove predvidoma 29. in 30. 12.

Verouk: V tem in v naslednjem tednu ne bo verouka. Z veroukom bomo pričeli 5. 1. Starši in otroci naj zato še bolj zavzeto obiskujejo sveto mašo med božičnimi prazniki.

Božične vizitke: Sodelavke Karitasa so izdelale božične vizitke, katere lahko dobite po nedeljski sveti maši pred župnijsko cerkvijo in pred cerkvijo sv. Katarine. Na voljo so tudi v prostorih karitasa.

Adventna akcija: Otroci so pri verouku prejeli adventne koledarje, kjer v akciji »Otroci za otroke«, molijo in zbirajo denar za otroke v stiski. Škatlice z darovi naj prinesejo k sveti maši pri sv. Martinu na praznik Gospodovega razglašenja, 6. 1. ob 18.00. Darove naj položijo k jaslicam.

Koledarji: V Martinovem kotu, v župnišču in v cerkvi sv. Marije so na voljo listni koledar (0,50 €), Marijanski koledar (2 €) in Družinska pratika (5,50 €).

Žvečilni gumiji in kape: Bonton zahteva, da se v  javnih prostorih ne spodobi imeti v ustih žvečilne gumije, moškim pa ni dovoljeno imeti kape na glavi. Cerkev pa je več kot javni prostor (posvečeni prostor).