Oznanila za teden od 22.5. do 28.5.

PROŠNJI DNEVI
Tri dni pred praznikom Gospodovega Vnebohoda obhajamo prošnje dneve. Prav je, da te dni obhajamo na naših podružnicah, ki so tesno povezane s kmečkim prebivalstvom. Tako bomo v procesiji okrog cerkva, ki bo kot uvod v sveto mašo, med prepevanjem litanij vseh svetnikov prosili za blagoslov in rodovitnosti polj, za blagoslov vsakega drugega človeškega dela, za varstvo pred naravnimi ujmami, za primerno vreme in za dobro letino.

SPOVED PRVOOBHAJANCEV IN PRIPRAVE NA SVETO OBHAJILO
V petek, 26. maja, ob 17. 30 uri bo pri sv. Martinu sveta spoved za naše prvoobhajance in  njihove starše ter sorodnike.
Tako kot bodo očistili svoja srca pri spovedi, so tudi za zunanjo urejenost vabljeni starši prvoobhajancev, da skupaj očistijo in okrasijo cerkev. Čiščenje in krašenje cerkve bo v soboto, 27. maja, ob 9.30.

SLOVESNOST PRVEGA SVETEGA OBHAJILA
V nedeljo, 28. maja, bo ob 10. uri slovesnost prvega svetega obhajila. Prvoobhajanci se zberejo ob 9.30 v veroučni učilnici v župnijskem domu in se pripravijo za slovesnost. Prve klopi v cerkvi bodo rezervirane za starše prvoobhajancev.
Sveto obhajilo bo fotografiral uradni fotograf zato prosim, da vsi drugi s svojimi »klopotali« ne motite bogoslužja. Z molitvijo spremljajmo priprave in dogodek prvega svetega obhajila h kateremu letos pristopa 9 veroučencev.

BIBLIČNA SKUPINA
Biblična skupina vabi k druženju ob božji besedi  v torek, 23. maja, ob 19.45 v veroučni učilnici pri sv. Martinu.

ŠMARNIČNA POBOŽNOST
V nedeljo, 28. maja, ste povabljeni k šmarnični pobožnosti ob 17. uri k Pangeršičevi kapeli in prav tako ob 17. uri k šmarnicam pri Pirnatovem križu – Gabrsko 21.


Po zakramentu svetega krsta so bili včeraj sveti cerkvi pridruženi Jakob Zupanek, Miha Jamšek in Luna Kurnik.


V minulem tednu je bila s svetimi opravili pokopana Marija Ahac (Cesta Tončke Čeč 25). Spomnimo se je v molitvi.