Oznanila za teden od 22.9. do 28.9.

Slomškova nedelja: Osrednja slovesnost bo danes, v baziliki Lurške Matere Božje v Brestanici. Ob 15.00 bo molitvena ura za Cerkev v naši domovini, ob 16.00 pa sveta maša.

Svetopisemska skupina: Srečanje bo v ponedeljek, 22. 9. ob 19.45. Vabljeni vsi, ki še ne poznate vseh skrivnosti Svetega pisma.

Predšolski verouk: Kdor želi otroka vpisati k predšolskemu verouku naj to stori do konca tega meseca. Prijave sprejema Simona Jan. Če bo dovolj prijav bomo z veroukom pričeli v začetku oktobra.

Mladinska skupina: V petek, 26. 9. ob 19.45, bo srečanje mladinske skupine. Na srečanje ste vabljeni vsi, ki ste že bili pri birmi in, ki se želite odgovorno pripraviti na življenjsko odločitev. Če bomo imeli zaledje mladih, potem še smemo upati na prihodnost krščanstva.

Spoved za otroke in starše: Tudi  v letošnjem pastoralnem letu bo na voljo dodatna možnost za spoved za veroučence in njihove starše. Ta mesec bo to v soboto, 27. 9. ob 10.00. Sicer pa sem za spoved na voljo pol ure pred sveto mašo in po dogovoru. Starši spodbudite in pripravite otroke za sveto spoved. Boljšega zgleda od vašega otroci ne bodo dobili nikjer.

Celodnevna češčenja: V Trbovljah imamo vsako leto prve tri dni v oktobru celodnevno češčenje Najsvetejšega v imenu mariborske metropolije (nadškofija Maribor, škofija Celje, škofija Murska Sobota). 1. 10. bo češčenje pri sv. Martinu, 2. 10. pri sv. Katarini in 3. 10. pri sv. Mariji. V ta namen bodo v cerkvah pripravljeni listi, kamor se vpišite posamezniki ali skupine, pod navedeno uro, ki jo nameravate posvetiti češčenju Najsvetejšega.

Svetopisemski maraton: Svetopisemski maraton na slovenski ravni bo potekal med 12. in 19. 10. pri sv. Jožefu v Ljubljani. Kakor zadnjih nekaj let se bomo tudi mi udeležili enega izmed terminov. Geslo letošnjega maratona je »Učite se od mene« (Mt 11, 29).

Mini svetopisemski maraton: Zadnjih nekaj let, v povezavi s svetopisemskim maratonom, tudi v Trbovljah, pri sv. Martinu, organiziramo mini svetopisemski maraton. Letos bo potekal od 11. 10. od 7.30 do 12. 10. do 9.30. Podobno kot za celodnevno češčenje bo zadaj na steklenih vratih pripravljen vpisni list. Letos ste še posebej povabljeni k sodelovanju župljani sv. Marije.

Šola za zakon: Tudi letos bomo v naši župniji organizirali Šolo za zakon. Po programu, ki ga je pred skoraj 40 leti uvedel p. Vital Vider, bosta šolo vodila Inka in Gregor Špajzer. Pari se v Šoli za zakon shajajo dvakrat mesečno med šolskim letom in takrat si povedo gledanja in izkušnje o temi, o kateri so se najprej kar štirinajst dni ali tri tedne v paru pogovarjali. Vabljeni ste vsi, ki se želite temeljito pripraviti na podelitev zakramenta sv. zakona. Prvo srečanje bo v soboto, 11. 10. ob 19.30, v starem župnišču.

Odgovorni pri sv. Mariji: Prosim vse odgovorne za posamezne »resorje« v župniji sv. Marija, da me čim prej pokličejo, da se dogovorimo o načinu sodelovanja. Prav tako prosim člane ŽPS in ŽGS župnije sv. Marija, da mi posredujejo naslove elektronske pošte.

Možnost za pogovor: Na srečanju za župnijske sodelavce, 5. 9., smo se soočili z realnim stanjem krščanstva v Evropi, v Sloveniji in v Trbovljah. Vse vabim, ne glede ali ste formalno včlanjeni v kakšno župnijsko skupino ali ne, da pridete v župnišče na pogovor o temi »Kako oznanjati evangelij v položaju, v katerem smo se znašli v Trbovljah?« Dobrodošel je vsak, ki ima dobronameren predlog. V iskrenem pogovoru lahko najdemo tudi kakšno dobro rešitev.