Oznanila za teden od 23.12. do 29.12.

Zahvala: Hvala vsem, ki ste sodelovali pri čiščenju cerkve in mladinski skupini za postavljanje jaslic.

Obisk božičnega bogoslužja: Vsak je povabljen, da se udeleži božične svete maše ob polnoči in vsaj še enkrat tekom dneva. Tudi Božja beseda na božični praznik je pri vsaki sveti maši drugačna (polnočna, jutranja, dnevna), kar pomeni, da bo tudi nagovor pri vsaki sveti maši drugačen.

Betlehemska luč: Od polnočne svete maše dalje bodo sveče na voljo v Martinovem kotu. Cena je 2,5 €. Betlehemsko luč boste lahko prižgali pod daritvenim oltarjem. Pri sv. Katarini boste lahko od istega časa dalje dobili sveče pri Katarini Jager in jih prav tako prižgali pred daritvenim oltarjem.

Blagoslov domov: Po božiču bom obiskoval in blagoslavljal domove. Tisti, ki ste prejeli blagoslov že lansko leto, ste tudi letos zapisani na seznamu za blagoslov. Kdor pa želi na novo prejeti božični blagoslov, naj mi prosim, to sporoči. Obisk duhovnika in blagoslov domov je tudi priložnost, da se župljani z župnikom srečate in prijateljsko pogovorite. Če se srečamo samo v cerkvi in v župnišču, lahko to včasih izpade preveč uradno.

Blagoslov konj: Na praznik prvega mučenca, svetega Štefana, bo pred cerkvijo sv. Katarine, po sveti maši, blagoslov konj.

Koledniki: Od 27. 12. naprej, bodo po župniji, v okviru Trikraljevske akcije, hodili koledniki in na vaših domovih zbirali denar za otroke v misijonskih deželah. Kdor želi sprejeti kolednike naj se takoj prijavi v Martinovem kotu ali se za njihov obisk dogovori z zakoncema Rovšek, Bojanom Rusom ali Mihaelom Hildom.

Verouk: Starši in otroci naj pridejo k sveti maši na praznik Gospodovega razglašenja, 6. 1. ob 18.00. K jaslicam naj položijo darove, ki so jih zbirali v adventni akciji »otroci za otroke«. Z rednim veroukom bomo pričeli v torek, 7. 1.

Blagoslov otrok: V nedeljo, 12. 1., na praznik Jezusovega krsta, bo med sveto mašo, ob 10.00, blagoslov otrok.

Možnost za pogovor: Vsake toliko časa opomnim, da sem na voljo za pogovor, še posebej v zvezi z duhovnim življenjem. Služba duhovnika je predvsem v tem, da je spremljevalec zaupanih mu ljudi na duhovnem področju. Gotovo je, da se med sveto mašo ne da odgovoriti na vsa vprašanja, ki zadevajo krščanstvo in krščansko duhovnost. Na voljo sem vam za vsa vprašanja, ki se tičejo duhovnega življenja. Prosim, da me prej pokličete, da se za pogovor dogovorimo. Če pa imate kakšne zadržke pred župnijskimi prostori, me lahko povabite tudi na dom.

Spletna televizija: V okviru naše spletne strani je že mesec dni omogočen prenos nedeljske svete mašo, ob 10.00. Prav tako so shranjeni posnetki svetih maš v video arhivu na spletni strani: http://zupnija-trbovlje-martin.rkc.si/video/ Tisti, ki ste vešči interneta, ste naprošeni, da poučite o tem tiste, ki iz različnih razlogov ne morejo v cerkev.

Birma in prvo obhajilo: Veroučenci osmega in devetega razreda se pripravljajo na prejem zakramenta birme, ki bo v nedeljo, 25. 5. ob 10.00. Birmovalec bo stolni kanonik iz Maribora, g. Jože Goličnik. Veroučenci tretjega razreda se pripravljajo na prejem prvega svetega obhajila, ki bo v nedeljo, 15. 6. ob 10.00. Slovesnost bo vodil g.  Peter Marčun, župnik župnije Trbovlje–sv. Marija.