Oznanila za teden od 23.2. do 1.3.

Postni čas: S postom in pokoro se bomo pripravljali na praznik Gospodovega vstajenja, ki predstavlja bistvo krščanskega verovanja. Poleg klasičnega zdržka od mesnih jedi, si moramo zastaviti temeljno vprašanje kaj je tisto, kar nas najbolj ovira v življenju. V času novih tehnoloških pripomočkov, je umestno premisliti o našem odnosu do teh sredstev. Pri tem mislim predvsem na družabna omrežja, ob katerih marsikdo preživi večji del dneva.

40 dni brez alkohola: Za marsikoga je lahko ta akcija spodbuda, da se za vse življenje odpove alkoholu. Uživanje alkohola namreč ne spada k bistvenim človekovim potrebam kot so npr. potreba po dihanju, hrani, vodi, spanju in razmnoževanju.

40 ur brez telefona: Društvo SKAM – Skupnost katoliške mladine za letošnji postni čas prvič organizira akcijo 40 ur brez telefona. Vsi smo povabljeni, da v postnem času izklopimo telefon vsaj med 19.00 in 20.00. Brez slabe vesti pa lahko telefon izklopimo tudi za dlje časa.

Križev pot: Postna pobožnost bo v cerkvi sv. Martina, ob petkih ob 17.30, pri sv. Mariji pa ob 6.30. Ob nedeljah bo križev pot v Retju, ob 16.00. Križev pot bodo oblikovale posamezne župnijske skupine. Pri sv. Mariji se bodo organizirali sami. V Retju danes moli križev pot molitvena skupina. Razpored skupin pri sv. Martinu: 20. 2. molitvena skupina in prenova, 27. 2. odrasli in otroški pevski zbor, 6. 3. zakonska skupina, 13. 3. karitas, 20 3. bralci, 27. 3. svetopisemska skupina, 3. 4. župnijski pastoralni svet.

Molitvena skupina: Srečanje molitvene skupine pri sv. Martinu bo v torek, 24. 2. ob 18.45, v prostorih Karitas.

Novi župnijski pastoralni svet: 16. 4. poteče petletni mandat dosedanjemu župnijskemu pastoralnemu svetu. Prejšnjo nedeljo, oz. v teku preteklega tedna ste prejeli glasovnice, katere danes oddate v Martinovem kotu ali v učilnici pri sv. Mariji. V tem tednu bo volilna komisija pregledale glasovnice in na podlagi predlogov ter na podlagi dogovora v okviru komisije, oblikovala nov župnijski pastoralni svet. Vsak izmed predlaganih kandidatov bo vprašan, če sprejme novo cerkveno službo. Na tej podlagi bomo imena novih kandidatov poslali v potrditev na škofijo.

Novi župnijski gospodarski svet in ključarji: Vzporedno s predlaganjem v ŽPS poteka tudi predlaganje v Župnijski gospodarski svet (ŽGS). Na podlagi predlogov in dogovora v okviru volilne komisije, bomo oblikovali del novega ŽGS-ja. Člani ŽGS so tudi ključarji. Po oblikovanju ŽGS-ja na podlagi predlogov, se bo sestal ŽGS s ključarji. Na ustanovni seji se bomo pogovorili o možnostih menjave ključarjev posameznih trboveljskih cerkva.

Obhajanje velikega tedna: V veliki teden bomo vstopili s cvetno nedeljo, 29. 3. Od velikega četrtka do obhajanja velikonočne vigilije bodo obredi pri sv. Martinu, ker bo tam tudi Božji grob. V velikonočni praznik bomo vstopili z velikonočno vigilijo, ki bo 5. 4. ob 4.00. Razpored svetih maš na veliko noč bo objavljen kasneje. Vse, ki imate za sabo izkušnjo obhajanja velikonočne vigilije v nočnih urah, prosim, da svojo izkušnjo podelite s tistimi ki, te izkušnje še nimajo.

Spovedovanje otrok in staršev: Doslej je bila navada, da smo imeli spovedovanje otrok in staršev vsako zadnjo soboto v mesecu. Zaradi izredno nizke udeležbe, ne bo več spovedovanja v tem času, ampak v rednem času, pol ure pred sveto mašo. Med tednom v glavnem mašujem pri sv. Mariji. Starši spodbudite otroke, da prejmejo zakrament sprave.