Oznanila za teden od 23.3. do 29.3.

Teden družine: Vsako leto med 19. in 25. marcem obhajamo teden družine. Letošnji teden družine nosi naslov »Ljubezen je naše poslanstvo«. Po družinah ste povabljeni, da poživite oseben odnos z Gospodom.

Materinski dan: Na praznik Gospodovega oznanjena obhajamo tudi materinski dan. Sodelavke karitasa so, kakor vsako leto, pripravile spominke, ki jih bodo matere prejele ob koncu svete maše. Sodelavkam karitasa se za njihov trud iskreno zahvaljujemo.

Sodelovanje glasbene šole: V okviru praznika materinskega dne, bo 25. 3., ob 18.00, pri sv. Mariji, nastop učencev Glasbene šole Trbovlje. Takoj po nastopu bo sveta maša.

Postno čiščenje: V soboto, 28. 3. ob 9.00, bo postno čiščenje cerkve sv. Martina. Kdor se čiščenja ne more udeležiti, naj to, prosim, pove Mateji Medved. Vsak župljan je povabljen, da po svojih močeh tudi na zunaj prispeva k prazničnemu vzdušju.

Cvetna nedelja: Na cvetno nedeljo ne bo blagoslova zelenja pred cerkvijo, ampak v cerkvi. Razlogi so praktični, saj se duhovnik po  blagoslovu z veliko težavo prebije skozi množico. Oljčne vejice lahko dobite v Martinovem kotu, pri sv. Mariji v kiosku, pri sv. Katarini pa pri Katarini Jager.

Srečanje bralcev: Sestanek za bralce iz obeh župnij bo v četrtek, 26. 3. ob 18.45, pri sv. Martinu. Sestanek bo namenjen razporedu branja beril od velikega četrtka do velikonočne vigilije. Prav tako se bomo dogovorili za branje pasijona na cvetno nedeljo in veliki petek.

Postni dar: Ob petkih poteka postna akcija slovenske Karitas »Petkov postni dar«. Darovi so namenjeni za ljudi v stiski. Darove lahko darujete v škatlo, ki je ob petkih v cerkveni ladji.

Križev pot: Postna pobožnost je v cerkvi sv. Martina, ob petkih ob 17.30, pri sv. Mariji pa ob 6.30. Ob nedeljah je križev pot v Retju, ob 16.00. Križev pot oblikujejo posamezne župnijske skupine. Pri sv. Mariji se organizirajo sami. V Retju danes moli križev pot molitvena skupina. Razpored skupin pri sv. Martinu: 27. 3. svetopisemska skupina, 3. 4. župnijski pastoralni svet (stara zasedba).

Spovedovanje: Možnost za spoved je vsak dan pol ure pred sveto mašo (kjer mašujem jaz), po dogovoru pa tudi v drugem času.

Obisk na domu: Kdor želi pred veliko nočjo obisk duhovnika na domu, naj mi, prosim, to sporoči.

Nabirka za cvetje: Na cvetno nedeljo bo, pri sv. Martinu, pod oltarjem pripravljena košara, v katero lahko prispevate denar, ki je namenjen za krašenje cerkve. Pri sv. Mariji boste prispevke lahko darovali pod korom.

Obhajanje velikega tedna: V veliki teden bomo vstopili s cvetno nedeljo, 29. 3. Od velikega četrtka do obhajanja velikonočne vigilije bodo obredi pri sv. Martinu, ker bo tam tudi Božji grob. V velikonočni praznik bomo vstopili z velikonočno vigilijo, ki bo 5. 4. ob 4.00. Po vigiliji bo, v primeru ugodnega vremena, vstajenjska procesija. Vse, ki imate za sabo izkušnjo obhajanja velikonočne vigilije v nočnih urah, prosim, da svojo izkušnjo podelite s tistimi, ki te izkušnje še nimajo. To je najpomembnejši teden v Cerkvenem letu, zato vabim, da se obredov velikega tedna udeležite vsi, ki nimate posebnih zadržkov.

Praznični razpored liturgije: Veliki četrtek: sv. Martin, 19.00. Veliki petek: sv. Martin, 19.00. Velika noč, velikonočna vigilija: sv. Martin, 4.00; sv. Marija: 8.00; sv. Martin: 10.00; sv. Katarina: 11.00. Velikonočni ponedeljek: sv. Katarina, 9.00; dom upokojencev, 10.00.