Oznanila za teden od 23.5. do 29.5.

Prvo obhajilo: Zahvala za vestno pripravo na prejem prvega svetega obhajila letošnjih enajstih prvoobhajancev iz obeh župnij.

Svetopisemska skupina ima srečanje v ponedeljek, 23. 5., po večerni sveti maši, ob 19. uri, v veroučni učilnici pri sv. Martinu.

Mesec maj in šmarnice v obeh župnijah
Pri sv. Mariji so v dneh, ko ni sv. maše v tem svetišču, šmarnice ob delavnikih ob 18. uri. Ob nedeljskih popoldnevih bodo šmarnice tudi na drugih mestih, kot so bile v zadnjih letih. Danes, 22. 5., bodo šmarnice pri družini Kurnik, 29. 5. pa v Retju. Šmarnice bodo vsako nedeljo ob 16. uri.

Pri sv. Martinu so med tednom, ko ni sv. maše, šmarnice ob 19. uri, kadar pa je sv. maša, so šmarnice vključene v sveto mašo. Vsak večer beremo šmarnice za otroke Pater, ki je gledal Jezusa. Otroci zbirajo zanimive nalepke. 20 do 25 listkov bo štelo, da so opravili šmarnice. V primeru manjkajočih nalepk, bo te mogoče nadomestiti, če bodo starši z otroki šmarnično branje predelali doma. Ob koncu maja bo sledila nagrada za vestne obiskovalce.

Nedeljske šmarnice bodo pri podružničnih cerkvah in pri kapelicah. Pri sv. Katarini bodo šmarnice vsako nedeljo ob 16.00, pri Pangeršičevih pa 29. 5., prav tako ob 16. uri.

V minulem tednu smo se poslovili od rajnih:

Marija Prašnikar, Ivan Balog, Pavla Štolc, Dragotina Resnik.
Spomnimo se rajnih v molitvi!