Oznanila za teden od 23.9. do 29.9.

Oklici: Zakrament svetega zakona si želita podeliti Kristina Hild in Rok Žibert. Če ne bo nobenega zadržka, bo poroka v soboto, 28. 9. V naši župniji bo to prva poroka po dveh letih. Mladoporočencema predajata »štafetno palico« Nevenka in Silvo Oberčkal, ki sta se poročila 24. 9. 2011. V letu 2011 je bila v naši župniji tudi nova maša, kar pomeni, da imamo poleg pomanjkanja duhovnih poklicev tudi pomanjkanje zakonskih poklicev. Zato predlagam, da poleg obstoječe molitvene zveze za duhovne poklice ustanovimo tudi molitveno zvezo za zakonske poklice.

Svetopisemska skupina: Srečanje bo v ponedeljek, 23. 9., po sveti maši. Še posebej vabljeni novi, mlajši člani.

Molitvena skupina: Srečanje bo v torek, 24. 9., po sveti maši.

Slomškova nedelja: V nedeljo, 22. 9., bomo v Novi Cerkvi pri Vojniku obhajali Slomškovo nedeljo. Ob 15.00 bo molitvena ura, ob 16.00 pa sveta maša.

Predšolski verouk: Kdor želi otroka vpisati k predšolskemu verouku naj to stori do konca tega meseca. Prijave sprejema Simona Jan. Če bo dovolj prijav bomo z veroukom pričeli v začetku oktobra.

Spoved za otroke in starše: Tudi  v letošnjem pastoralnem letu bo na voljo dodatna možnost za spoved za veroučence in njihove starše. Ta mesec bo to v soboto, 28. 9. ob 11.00. Sicer pa sem za spoved na voljo pol ure pred sveto mašo in po dogovoru. Starši spodbudite in pripravite otroke za sveto spoved. Boljšega zgleda od vašega otroci ne bodo dobili nikjer.

Otroški pevski zbor: V nedeljo, 29. 9. ob 9.00, bomo začeli z vajami otroškega pevskega zbora. Na srečanju za starše, 9. 9., ste starši prejeli vabila, da bi spodbudili otroke k sodelovanju. Če ste to storili, potem lahko upamo na lepo udeležbo pri pevskem zboru. Odgovornost za pevski zbor so sprejele Sonja Štojs, Tanja Simnovčič in Simona Jan.

Celodnevno češčenje: 1. in 2. 10. bo v naši župniji potekalo celodnevno češčenje Najsvetejšega. Prvi dan bo češčenje pri sv. Martinu, drugi dan pa pri sv. Katarini. Na obeh krajih bo pripravljen list za vpis, ki bo razdeljen po urah. Glede na »živost« naše župnije težav z udeležbo ne bi smelo biti.

Svetopisemski maraton: V sklopu slovenskega svetopisemskega maratona, ki bo med 9. in 16. oktobrom v Ljubljani, pri sv. Jožefu, bomo maraton pripravili tudi v naši župniji. Pri nas bo štiriindvajseturni maraton potekal od sobote, 5. 10. od 8.00, do nedelje, 6. 10. do 8.00. Skupine boste za branje razdeljene po urah. Poleg skupin ste vabljeni, da se vpišete na pripravljen list tudi posamezniki. Maraton se bo pričel in končal s sveto mašo. Zato ste še posebej vabljeni k obema svetima mašama. V ostalih mesecih pa bomo nadaljevali z mini svetopisemskim maratonom. K sodelovanju ste še posebej vabljeni župljani obeh trboveljskih župnij.

Mladinska skupina: V petek, 27. 9. po sveti maši, bo srečanje mladinske skupine. Na srečanje ste vabljeni vsi, ki ste že bili pri birmi in, ki se želite odgovorno pripraviti na življenjsko odločitev. Če bomo imeli zaledje mladih, potem še smemo upati na prihodnost krščanstva.

Animator MZDP: Naš ordinarij, škof Stanislav Lipovšek je imenoval Mihaela Hilda za animatorja Molitvene zveze za duhovne poklice celjske škofije. Službo je nastopil namesto p. Franca Kovšeta. Novemu animatorju čestitamo in hkrati molimo zanj, da bo zmogel nositi breme odgovorne službe.