Oznanila za teden od 24.12. do 30.12.

– Bog povrni vsem, ki ste bili pripravljeni sodelovati pri postavljanju jaslic. Naj nas jaslice nagovarjajo, spodbujajo razmišljanje o Sveti Družini in lastni družini, o krhkosti in preizkušnjah… Hkrati lahko razmišljamo ob jaslicah o zahvali, o pogumu, ker je v vsaki družini navzoč Bog sam, zato je družina kraj odpuščanja, zorenja in ljubezni.

– V glasu župnije je bila priložena prijavnica za obisk kolednikov in blagoslov domov v božičnem času. Obisk kolednikov bo v župniji od 27. 12. do 29. 12. od 16.00 do 19.00. Izpolnjeno prijavnico oddajte v Martinov kot. Vsi, ki sodelujete v koledniški akciji, se zberite ob 15.45 pred župnijskim domom.

– V soboto, 29. 12., bo pri Sv. Jožefu v Celju blagoslov novega doma za ostarele. Sveta maša bo ob 11.00. Vabljeni.

– V torek je praznik Jezusovega rojstva. Božičnica v pesmi in besedi se bo pričela ob 23.30, nato sveta maša. Na Božič bodo sv. maše kakor ob nedeljah, pred večerno sv. mašo bo božičnica, ki jo pripravljajo veroučenci. Pri podružnici Sv. Katarine bo polnočnica ob 24.00.

– V sredo, na god sv. Štefana, bo sv. maša zjutraj ob 7.00 in zvečer ob 18.00. Pri bogoslužju bo blagoslov soli. 

– V četrtek, na Janezovo, bo pri sv. maši blagoslov vina.

– Prihodnjo nedeljo, na praznik svete Družine, bo blagoslov otrok po deseti sv. maši.

– Blagoslov domov ob božičnih praznikih bo od 26. 12. 2007 dalje. Prijavite se v Martinovem kotu. Če ste dosegljivi, vas lahko obiščem tudi dopoldne, ker je veliko družin, ki imajo zaradi službe možnost srečanja samo v večernih urah.

– Na sveti večer, Silvestrovo in Svete tri kralje se domovi obhodijo s kadilom in blagoslovljeno vodo. V ta namen so poleg kadila v Martinovem kotu na voljo tudi kadilnice.

– Srečanje molitvene skupine bo ta petek v cerkvi po večerni maši.

– Betlehemsko luč miru lahko dobite v Martinovem kotu.

– Zaradi božičnih praznikov do 6. 1. 2008 ni veroučnih srečanj.

– Za polnočno sv. mašo in na praznik sv. Štefana pri Sv. Katarini še ni mašnega namena.