Oznanila za teden od 24.2. do 2.3.

Molitvena skupina: Srečanje bo v torek, 25. 2. po sveti maši.

Medgeneracijska skupina: Srečanje bo v četrtek, 27. 2. po sveti maši.

Priložnost za spoved: V soboto, 1. 3. ob 11.00, bo spovedovanje veroučencev in njihovih staršev. Poleg tega termina je priložnost za spoved vsak dan pol ure pred sveto mašo ali po dogovoru.

Pristop k svetemu obhajilu: Večina tistih, ki pristopate k svetemu obhajilu pristopate tako, da obhajanje vernikov poteka nemoteno. Za tiste, ki pa potek obhajanja motite z neustreznim pristopom, posredujem dobronamerna navodila. K svetemu obhajilu pristopamo v dveh vrstah. Kdor želi prejeti obhajilo na roke, naj dvigne roke približno v višino srca. Desna roka naj bo pod levo. Desna roka predstavlja prestol, na katerega pride Jezus pod podobo kruha na levo roko. Z desno roko primete hostijo in jo spoštljivo zaužijete. Takoj, ko zaužijete hostijo, se obrnete v smeri proti klopem, da ne zadržujete tistih, ki so v vrsti za vami. Če se obrnete v smeri proti sredini cerkve, zadržujete ostale, ki so za vami. Prav tako zadržujete vrsto, če se po nepotrebnem zaustavljate pred prezbiterijem in se celo priklanjate. Od trenutka, ko hostijo zaužijete, ni zunaj vas nikogar več, ki bi mu bilo potrebno izraziti spoštovanje, saj nosite živega Boga v svoji notranjosti. Prav tako ni primerno prejemati obhajilo samo na eno roko, ker to izraža nespoštovanje do Najsvetejšega. Prav tako je hostijo nedovoljeno zaužiti z zobmi ali jo celo gristi.

Postni čas: V letošnji postni čas bomo vstopili na pepelnično sredo, 5. marca. Podrobnejša navodila za obhajanje postnega časa bodo objavljena v naslednji številki Martinovega lista.

Možnost za pogovor: Duhovnik je na župniji predvsem iz razloga, da župljane usmerja v duhovnem življenju. Za resno krščansko življenje še zdaleč ne zadostuje samo obisk nedeljske svete maše in »kampanjske spovedi« pred prazniki. Prav tako je tragikomično, če je duhovnik na župniji v glavnem zaradi »servisnih storitev«, npr. izdaje potrdil, podeljevanja zakramentov po hitrem postopku, pokopavanja »nepoznanih kristjanov«, kot vzdrževalec materialnega imetja župnije, ipd.