Oznanila za teden od 24.3. do 30.3.

Teden družine: Vsako leto med 19. in 25. marcem obhajamo teden družine. Letošnji teden družine nosi naslov »Družina živi veselje«. Po družinah ste povabljeni, da poživite oseben odnos z Gospodom.

Materinski dan: Materinski dan obhajamo vzporedno s praznikom Gospodovega oznanjenja. Sodelavke župnijske karitas so pripravile spominska darila za matere, ki jih bodo prejele po sveti maši. Sodelavkam se za njihov trud zahvaljujemo.

Postni govori: Ob petkih, so postni govori usmerjeni v razlago obredov velikega tedna.

Postni dar: Ob petkih poteka postna akcija slovenske Karitas »Petkov postni dar«. Darovi so namenjeni za ljudi v stiski. Darove lahko darujete v škatlo pred prezbiterijem.

Medgeneracijska skupina: Srečanje medgeneracijske skupine bo v četrtek, 27. 3. po sveti maši.

»Kdo si želi biti ljubljen«: Film s tem naslovom je bil posnet po knjigi z naslovom »Anonimni katolik«. Film govori o spreobrnjenju očeta, ki je bil vzgojen v »tradicionalnem krščanstvu« in je kot večina njemu podobnih prenehal redno hoditi v cerkev. Na povabilo sinovega razrednika se je udeležil kateheze za odrasle, nato pa se je začelo njegovo življenje spreminjati. Kako se je to dogajalo boste izvedeli, če se boste udeležili ogleda filma, ki bo v petek, 28. 3. ob 19.00 v župnijski dvorani.

Spovedovanje za otroke in starše: Spovedovanje bo  v soboto, 29. 3. ob 11.00. Do sedaj je bila udeležba zelo slaba, kar kaže, da večina staršev nima čuta za ta zakrament. Potrebno je namreč povedati, da lahko samo starši privzgojite otrokom potrebo po zakramentu sprave. Tega namesto vas ne more storiti niti župnik niti škof niti papež.

Molitvena skupina: Srečanje bo v torek, 1. 4. po sveti maši.

Križev pot: Postna pobožnost poteka v župnijski cerkvi, ob petkih ob 17.30 in ob nedeljah ob 9.30. Ob petkih križev pot oblikujejo posamezne župnijske skupine. Razpored skupin: 28. 3. karitas, 4. 4. bralci, 11. 4. svetopisemska skupina, 18. 4. župnijski pastoralni svet (ob 15.00).

Liturgija sv. Janeza Zlatoustega: Na 5. postno nedeljo, 6. aprila, bo ob 10.00 v župnijski cerkvi, sveta maša po obredu vzhodnih kristjanov. Maševal bo duhovnik grško–katoliškega obreda o. Gorazd Bastašič.

Spovedovanje: Možnost za spoved je vsak dan pol ure pred sveto mašo, po predhodnem dogovoru pa tudi v drugem času. Prosim, da k spovedi pridete tudi med tednom, ko je spovednica praktično vedno prosta. Težava lahko nastane ob nedeljah, ker želi večina poleg svete maše mimogrede »opraviti« tudi s spovedjo. Kdor želi dobro opraviti spoved, se lahko najavi tudi izven rednih ur spovedovanja.

Duhovne vaje za zakonce: Med 24. in 27. 4. bodo v Kančevcih duhovne vaje za zakonce. Poleg tistih, ki ste že vključeni v zakonske skupine, močno priporočam duhovne vaje tudi drugim zakoncem. V skladu  s smernicami Svetega sedeža, ste na duhovne vaje vabljeni tudi ločeni in ponovno poročeni.

Možnost za pogovor: Nekaj se vas je že opogumilo in prestopilo prag župnišča, kjer smo se pogovarjali o tematikah, ki se tičejo bistva človekovega življenja. Pred kratkim mi je bilo rečeno, da bi tudi drugi prišli na pogovor, pa ne pridejo, ker se me bojijo. Prosim tiste, ki ste bili na pogovoru, da sporočite tistim, ki se me bojijo, da ste, kljub temu da ste bili v župnišču na pogovoru pri župniku, odnesli celo kožo.