Oznanila za teden od 25.4. do 1.5.

Letošnje šmarnice za otroke, avtorja mag. Aca Jeranta, z naslovom PATER, KI JE VIDEL JEZUSA;
V svetem letu usmiljenja, ki ga povezujemo z zakramentom spovedi, so v februarju v Rim prinesli posmrtne ostanke dveh velikih spovednikov: sv. p. Leopolda Mandića in sv. p. Pija. O slednjem je papež Frančišek dejal, da je bil »služabnik usmiljenja«. Zato je življenjepis o p. Piju z naslovom Pater, ki je videl Jezusa v letošnjem letu še kako primerno šmarnično čtivo. Besedilo je prirejeno za otroke in vsebuje ključne dogodke iz dela in poslanstva p. Pija. Vsak dan prinaša nalogo.

Srečanje ŽPS in sodelavcev pri katehezi bo v četrtek, 28. aprila, po večerni maši. Glavna tema bo načrtovanje majniških pobožnosti in slovesnosti.

Začetek devetdnevnice za birmance bo v petek, 29. aprila. Z vsakodnevno sveto mašo in priprošnjo k Svetemu Duhu se bomo pripravljali na prejem zakramenta sv. birme, ki ga bo letošnjim birmancem podelil škof ordinarij v nedeljo, 8. maja. Tudi starši in botri ste lepo povabljeni, da se kolikor le morete udeležujete svetih maš. Na srečanje z birmanci bo prišel škof v petek, 6. maja, ob 18.00. Svetišče in okolico bomo za ta dan pripravljali v četrtek, 5. 5., in soboto, 7. 5.

Srečanje svetopisemske skupine bo v ponedeljek, 25. 4., ob 20. uri pri Svetem Martinu.

Planinski izlet s šmarnicami – V začetku lanskega maja je bil prvi planinski izlet župnijske planinske skupine, ko smo se podali na šmarnice na Veliko planino. Letos v marijinem mesecu zopet pripravljamo planinski izlet s šmarnicami. Na praznični ponedeljek, 2. 5., se bomo ob 7.00 zbrali pred župnijsko cerkvijo sv. Martina in se odpeljali do cerkvice sv. Lenarta nad Gornjim Gradom. Od tam nas bo pot vodila na Lepenatko (1425 m) nato pa še naprej na vrh Velikega Rogatca (1557 m). Skupaj bo hoje približno 5 ur. Do Lepenatke pot ni zahtevna in je primerna tudi za družine, od Lepenatke na Rogatec pa postane nekoliko zahtevnejša. Se bo pa do izhodišča možno vrniti tudi z Lepenatke brez vzpona na Veliki Rogatec (s tem se tudi skrajša skupni čas hoje). Ob povratku se bomo ustavili v Šmartnem ob Dreti, kjer je župnik g. Ivan Šelih. Tam bomo prebrali šmarnično branje in zapeli litanije Matere Božje.

V minulem tednu smo se poslovili od rajnih:
Matjaž RUPEL, Planinska vas 16,
Josip PLEŠA, Trg Franca Fakina 24,
Ida MEDVED, Trg revolucije 9.
Spomnimo se rajnih v molitvi!