Oznanila za teden od 25.6. do 1.7.

Petrov novčič: Nabirka na praznik apostolov Petra in Pavla se imenuje tudi Petrov novčič. To je edina nabirka v letu, ki jo pošljemo na Sveti sedež v Vatikan. Seveda jo bomo poslali tudi iz naše župnije, če bo kdo organiziral nabirko.

Molitvena skupina: V torek, 26. 6. po sveti maši, bo srečanje molitvene zveze za duhovne poklice.

Oratorij: Prvi teden v juliju bo v naši župniji potekal oratorij, ki je namenjen otrokom iz obeh Trboveljskih župnij. Prosim, da se čim prej prijavite v župnišče ali Maji Žibret, voditeljici oratorija. V oratorijsko dogajanje bomo vključili tudi letošnje birmance, ki se bodo na ta način lahko izkazali kot župnijski sodelavci. Prispevek za vsakega udeleženca oratorija je 17 €.

Korekcija urnika svetih maš: V juliju in avgustu bo nedeljska sveta maša v župnijski cerkvi ob 10.00, pri sv. Katarini pa ob 8.00. V bistvu se ne bo spremenilo nič, razen to, da bo marsikdo potreboval kakšno minuto več do cerkve. Ob tem se bo pokazalo ali smo pripravljeni za srečanje z Jezusom Kristusom tudi kaj žrtvovati? Nedavno smo na predavanju za škofe in duhovnike v Celju slišali, ko je predavatelj p. Marko Rupnik dejal: »Prava vera se bo pokazala takrat, ko bodo ljudje pripravljeni iti k sveti maši tudi 120 km daleč.« Glede na to, da je število letošnjih novomašnikov desetkrat nižje kot pred štiridesetimi leti, lahko sklepamo, da se bo v nekaj letih to tudi zares zgodilo.

Mašniška posvečenja 2012: Na praznik apostolskih prvakov Petra in Pavla bodo prejeli drugo stopnjo zakramenta svetega reda: Celjska škofija: Ivan Šumljak, roj. 18. 5. 1984, župnija Zibika. (posvečenje bo v celjski stolnici, 29. 6. ob 16.00) Ljubljanska nadškofija: Matevž Mehle, roj. 30. 8. 1987, župnija Mengeš. Frančiškan: Jan Cvetek, roj. 18. 12. 1981, župnija Bohinjska Bistrica. Salezijanec: Gašper Otrin, roj. 22. 2. 1983, župnija Domžale.
Lazarist: Borut Pohar, roj. 26. 3. 1982, župnija Selca. Minorita: Andrej Sotler, roj. 30. 7. 1981, župnija Radovljica; Aleš Mohorčič, roj. 22. 12. 1978, župnija Vrabče. Če kdo ve za kakšen zadržek, naj to sporoči na pristojen škofijski ordinariat ali provincialat redovne skupnosti.