Oznanila za teden od 26.11. do 2.12.

Od 29. 11. se bomo s peto devetdnevnico k Brezmadežni začeli pripravljati na Marijin praznik. Devetdnevnica bo vsakokrat po sveti maši, razen v nedeljo.

ZIMSKI VEČERI – po 30 letih smo v župniji nekoliko spremenili koncept nekdanjih Januarskih večerov. Odslej bodo predavanja potekala vsako leto v času od decembra do februarja. Letos bo prvo predavanja v soboto, 1. 12., ob 18.45, ko nas bo Aleš Čerin nagovoril z za ta čas nadvse aktualnim naslovom: “Božič – čas bankrota družine?” in odgovarjal na aktualna vprašanja: Kaj ni in kaj je advent, kaj ni in kaj je božič? Kako se izogniti “veselemu decembru” in v središče družine postaviti bistvo? Kako naj družina ohrani mir v času norije? Kako naj se družina izogne bankrotu? Vljudno vabljeni v čimvečjem številu – povabite še koga, saj tematika nagovarja bistveno širše kot zgolj najožje župnijsko občestvo!

KULTURNI VEČER V SNG MARIBOR
V nedeljo, 2. decembra, vabljeni v Narodno gledališče Maribor, kjer si bomo ogledali eno najveličastnejših Puccinijevih oper TURANDOT. Cena karte in prevoza je: 30 eur. Odhod iz Trbovelj ob 14. uri.

Nedelja Karitas – v nedeljo, 2. decembra, bo nedelja Karitas, pa tudi že prva adventna nedelja. Člani Karitasa vam bodo ponudili adventne venčke.

Miklavževanje – na predvečer godu sv. Miklavža bo ta dobri mož zopet obiskal naše otroke. Miklavževanje bo v cerkvi pri sveti Mariji v sredo, 5. 12., po večerni sveti maši. Vse, ki bi se radi srečali s svetim dobrotnikom, prijavite do 30. novembra v Martinovem kotu ali meni osebno v župnijski pisarni. Cena Miklavževanja za posameznega otroka je 9 EUR in se plača ob prijavi!

Kino v Trbovljah bo te dni vrtel  film: NAJVEČJI DAR. Gre za najnovejši film o odpuščanju. Film nam preko resničnih zgodb sprave kaže, da odpuščanje postavi konec vsaki vojni. V Španiji, na Irskem, v Franciji, Mehiki, Kolumbiji, Ruandi. Konstruktivna moč odpuščanja ne  pozna meja.
Kino Delavski dom Trbovlje: nedelja, 25. 11., ob 18.00, torek, 27. 11., ob 20.15.
Cena vstopnice je 4€; dolžina filma 1h 45min.