Oznanila za teden od 27.6. do 3.7.

– Na nedeljo Svete Trojice ste darovali pri sv. Martinu 264,86 € in pri sv. Katarini 34,87 €. Skupaj 299,73 €, Bog povrni! Polovica današnje nabirke je namenjena za novo mašo.

– Danes, ob 16.00, bo v ljubljanski stolnici mašniško posvečenje. Med kandidati za posvečenje je tudi Janez Rus. Na posvečenje smo povabljeni vsi. S strani župnije je organiziran avtobusni prevoz. Avtobus odpelje izpred župnijske cerkve ob 14.00.

– Slovesnost nove maše bo 3. 7. ob 9.00, v župnijski cerkvi. Na predvečer nove maše, 2. 7. ob 19.00, pa bomo Janeza v naši župniji prvič sprejeli kot duhovnika.

– Po novomašni slovesnosti bo pred cerkvijo družabno srečanje z novomašnikom. V ta namen prosim, da po družinah pripravite pecivo, in ga v soboto, 2. 7., do 15.00 prinesete v župnišče.

– Na slovesni praznik apostolov Petra in Pavla obhajamo duhovniki obletnico mašniškega posvečenja. Na ta dan obhaja papež Benedikt XVI. 60. obletnico duhovništva. V ta namen smo na predlog Kongregacije za duhovnike po župnijah vabljeni, da med 29. 6. in 1. 7. oblikujemo tridnevnico v čast svetemu očetu. Glede na to, da je tridnevnica umeščena med našo devetdnevnico pred novo mašo, se bomo v omenjenih dneh še posebej spomnili papeža. Njemu lahko posvetimo tudi molitveno uro v četrtek pred sveto mašo.

– Še naprej vabim k molitvi za novomašnika in da naredimo vse, da bi bila slovesnost nove maše za našo župnijo seme za novo evangelizacijo. Od 24. 6. naprej poteka v župnijski cerkvi devetdnevnica pred novo mašo, med katero še posebej razmišljamo o duhovništvu.  Prosim, da tudi po družinah molite za novomašnika, za nove duhovne poklice, predvsem pa, da bi v slovenskem narodu nastopil verski preporod.

– Pred nami so prvi dnevi v mesecu. Prvi dnevi (sreda, četrtek, petek, sobota) se ravnajo po prvem petku, ki pade na 1. 7. Hkrati je ta dan slovesni praznik Srca Jezusovega. Spet vabim, da mi sporočite, če veste za koga, ki bi želel obisk duhovnika na domu ali v bolnici.

– V soboto, 2. 7., bo na Ptujski gori tradicionalno slovensko-hrvaško romanje. Ker je ta dan v naši župniji sprejem novomašnika, ne bomo posebej organizirali prevoza. Kdor se želi romanja udeležiti, naj to stori v lastni režiji ali vpraša za prevoz v župniji sv. Marije.

– Med 27. 6. in 1. 7., bo v naši župniji potekal oratorij. Cilj oratorija je, da bi se otroci naučili odgovorno vključiti v okolje, v katerem živijo in da bi se povezali med seboj, z drugimi ter z Bogom.

– V zadnjem času smo obhajali kar nekaj slovesnih praznikov, kar pomeni, da smo v teh dneh obhajali sveto mašo tudi na podružnici sv. Katarine. Ob tej priložnosti želim samo spomniti, da v zadnjem času pri sv. Katarini zadostujejo mašni nameni v glavnem samo za nedelje. Če želimo pri sv. Katarini še naprej za slovesne praznike obhajati sveto mašo prosim, da poskrbite za dovolj mašnih namenov. Kot sem že napisal pred tedni, so tudi mašni nameni lahko pokazatelj življenja župnije ali druge cerkvene skupnosti.

Slovenski novomašniki 2011:

Ljubljanska nadškofija:  Luka Demšar, Ribno; Gašper Kočan, Gorje; Jure Koželj, Tunjice; Gregor Rogelj, Preserje; Janez Rus, Trbovlje-sv.Martin; Jani Maksimilijan Tušak, Slovenj Gradec.

Koprska škofija: Gašper Lipušček, Tolmin.

Cistercijan: br. Nikolaj Aracki, Ptuj-sv. Jurij.

Salezijanec: Anton Grm, Videm-Dobrepolje.