Oznanila za teden od 28.3. do 3.4.

– Prejšnjo nedeljo ste darovali za mariborsko bogoslovje pri sv. Martinu 420,73 € in pri sv. Katarini 84,41 €. Skupaj 505,14 €. Bog povrni!

– Nabirka današnje nedelje je zadnja v mesecu, zato jo je polovico namenjene za novo mašo.

– Zahvaljujem se gospem iz likovne skupine, da so s svojimi izdelki razveselile marsikatero ženo in mati ob materinskem dnevu.

– Zahvala velja tudi g. Dušanu Zelenšku in g. Janiju Marodiju. G. Dušan je poskrbel, da imamo na vhodu v zvonik nove stopnice, saj so bile prejšnje smrtno nevarne. G. Jani pa je poskrbel za nov omet ob stopnicah. Bog povrni obema.

– Od tega tedna naprej bodo večerne svete maše ob 19.00.

– v torek, 29. 3., po sveti maši, bo srečanje molitvene skupine.

– V tem tednu obhajamo prve dneve v mesecu. Prvi dnevi se ravnajo po prvem petku. Petek pade na 1. 4., zato sta prva sreda in prvi četrtek, kljub temu da sta koledarsko v zadnjem tednu v mesecu, liturgično v prvem tednu (zaradi prvega petka). Ob tem vzpodbujam, da mi sporočite, če kdo potrebuje duhovno oskrbo bodisi na domu bodisi v bolnici.

– V petek, 1. 4. ob 18.30 pripravlja križev pot Prenova v Duhu. Vabljeni h križevem potu tudi v nedeljo, ob 9.30.

– V soboto, 9. 4. med 9.00 in 13.30, bo v župniji sv. Marija potekal dekanijski pastoralni dan. Za našo dekanijo bo to srečanje župnijskih pastoralnih svetov in župnijskih karitas. Prosim vas, da si člani ŽPS in karitas rezervirate ta termin. Gost dneva bo generalni tajnik slovenske karitas, Imre Jerebic.

– V soboto, 9. 4. ob 16.30, bo v naši cerkvi postno spokorno bogoslužje. Kakor doživljamo krizo vseh zakramentov, doživljamo tudi krizo zakramenta sprave. Marsikdo ne ve več, kaj je bistveno za sveto spoved. Spokorna bogoslužja nam lahko pomagajo obuditi občutek za greh in za kesanje. Prav tako sem na voljo za spoved pol ure pred sveto mašo, lahko pa me pokličete za spoved ali pogovor izven rednih terminov.

– Med 26. in 29. 4. bodo v Veržeju duhovne vaje za zakonce. Cena bivanja po osebi je 25 € na dan (polni penzion za odraslega), za šolarje 12,50 €, do 6 let je zastonj. Za večje družine je poseben popust. Nekaj mest je še prostih. Kdor je zainteresiran, naj se prijavi pri g. Gregorju Špajzerju.

– Končuje se letošnja kurilna sezona. Za cerkev in župnišče smo porabili 7000 l kurilnega olja, kar je naneslo 5854,58 €. Zato bo naslednja nedelja namenska nabirka, ki je namenjena za kritje stroškov ogrevanja.