Oznanila za teden od 3.10. do 9.10.

– Prejšnjo nedeljo ste za bogoslovje darovali pri sv. Martinu 283,07 € in pri sv. Katarini 59,23 €, skupaj 342,30 €. Bog povrni!

– V ponedeljek, 3. 10., po sveti maši bo srečanje svetopisemske skupine.

– V torek, 4. 10, po sveti maši, bo seja Župnijskega pastoralnega sveta.

– V sredo, 5. 10., bo pri nas dekanijsko srečanje duhovnikov. Vabljeni ste k molitvi rožnega venca ob 9.30 in k sveti maši ob 10.00. To hkrati pomeni, da izjemoma ne bo svete maše ob 7.00.

– V soboto, 8. 10., bo romanje članov župnijskih skupin na Gorenjsko. Cena po osebi znaša 5 €. Ker se je za romanje prijavilo tudi nekaj družin je cena za njih 10 €. Danes je tudi zadnji prijavni dan.

– Ta teden je prvi v mesecu. V sredo bo večerna sveta maša v bolnici, kamor lahko pridete tudi ostali. Na prvi petek obiskujem bolnike na domu. Če kdo ve za koga, ki bi želel obisk duhovnika na domu ali v bolnici, naj mi to sporoči.

– Vsi, ki se želite bolj poglobljeno pripraviti na zakon ste povabljeni v Šolo za zakon. Srečanja potekajo vsakih 14 dni. Poudarek šole je na pogovoru med zaročencema. Prvo srečanje v tem letu bo v soboto, 8. 10. ob 18.30 v župnišču.

– Ves oktober je posvečen molitvi rožnega venca, kjer skupaj z Božjo Materjo Marijo, premišljujemo skrivnosti rožnega venca, ki so povzetek evangeljskega sporočila. Tudi letos je pod korom pripravljena košara, kamor lahko položite molitvene namene, za katere bomo molili pri rožnem vencu. Molitev rožnega venca bo vsak dan, razen ob nedeljah, ob 18.30, v župnijski cerkvi. Molitev oblikuje župnijska molitvena zveza za duhovne poklice.

– Danes je v župnijski cerkvi celodnevno češčenje Najsvetejšega. Seveda ste v teku dneva k molitvi vabljeni tudi tisti, ki niste uradno včlanjeni v nobeno župnijsko skupino. V Gospodove roke lahko izročimo tudi župnijski misijon, ki bo potekal v začetku postnega časa. Udeležimo se tudi zaključka češčenja, ki bo ob 18.30, ko bomo zapeli litanije Srca Jezusovega.

– Tudi letos nameravamo vzpostaviti skupino za predšolski verouk. Vsi starši, ki to želite, se lahko prijavite pri Simoni Jan ali v župnišču.

– V župniji poskušamo vzpostaviti tudi otroški pevski zbor, ki ga je pripravljena voditi Tina Pangeršič v sodelovanju s Simono Jan. Vsi, ki imate veselje do petja se zglasite pri Tini ali Simoni.