Oznanila za teden od 3.12. do 9.12.

Nabirka: Ena tretjina današnje nabirke je namenjena za potrebe Karitasa.

Novo Cerkveno leto: S prvo adventno nedeljo smo vstopili v novo Cerkveno leto in sicer v t.i. leto C. V Cerkvenem koledarju imamo tri cikluse: A, B in C. To pomeni, da ima vsak ciklus pri nedeljski sveti maši svoja berila, kar pomeni, da se berila ponovijo vsako četrto leto.

Adventni venčki: Sodelavkam Karitasa se zahvaljujemo, ker so izdelale adventne venčke. Venčke lahko kupite po ceni 8 €.

Devetdnevnica v čast Brezmadežni: Od 29. 11. poteka devetdnevnica v čast Brezmadežni.

Dekanijska rekolekcija: V sredo, 5. 12., bo v naši župniji potekalo dekanijsko srečanje duhovnikov. Duhovniki dekanije Laško se vsako prvo sredo v mesecu zberemo na duhovno-pastoralnem srečanju v eni izmed župnij naše dekanije. Tokrat je gostitelj naša župnija. Vabljeni, da se udeležite svete maše, ki bo ob 10.00.

Prvi dnevi v mesecu: Ob prvih dnevih v mesecu še posebej spomnim na prvo sredo, prvi četrtek in prvi petek. Vsako prvo sredo je ob 19.00 sveta maša v bolnici. Člani župnijske Karitas so zvesti udeleženci te svete maše. Vabljeni tudi ostali, da se udeležite te svete maše in s tem pokažete sočutje s trpečimi. Prvi četrtek je še posebej namenjen molitvi za duhovne poklice. V naši župniji molimo za duhovne poklice vsak četrtek, eno uro pred sveto mašo. Ob tem še posebej spomnim člane molitvene zveze za duhovne poklice, da ste v primeru prisotnosti na molitveni uri drugim za zgled drugim. Vsak prvi petek obnavljamo posvetitev Jezusovemu srcu. Posvetitev ima polni smisel, če ob tem opravimo sveto spoved. Na ta dan obiskujem tudi bolnike. Če kdo ve za koga, da si želi obisk duhovnika, naj mi to sporoči.

Spovedovanje: Spovedovanje  za otroke in starše bo v soboto, 8. 12. ob 11.00. Izven tega časa pa sem na voljo za spoved vsak dan pol ure pred sveto mašo. Če bi kdo želel opraviti spoved tudi izven teh terminov, se lahko o tem dogovorimo po telefonu.

Sprejem ministranta: Na praznik Brezmadežne bo med večerno sveto mašo sprejet v ministrantske vrste Jakob Medved.

Miklavževa nedelja: Prihodnja nedelja je tudi »Miklavževa nedelja«, zato bo jutranja sveta maša v cerkvi sv. Miklavža.

Sveti krst: V nedeljo, 9. 12., bo med sveto mašo ob 10.00 prejela zakrament krsta Katarina Jerman, hči Bernarda in Urške Jerman.

Obisk Miklavža: Tudi letos lahko upamo, da nas bo, v nedeljo, 9.12., po vseh svetih mašah obiskal sveti Miklavž.

Srečanje za starše in ostale odrasle: V ponedeljek, 10. 12. po sveti maši, bo redno srečanje za starše veroučencev. Vabljeni tudi ostali odrasli, ki želite poglobiti vaše poznavanje krščanstva.

Branje Svetega pisma: V petek, 14. 12., bo med 18.30 in 22.00, v župnijski cerkvi potekalo branje Svetega pisma. Prizadevali si bomo, da bomo v cerkvi vsaj enkrat mesečno brali Sveto pismo.

Spokorno bogoslužje: V soboto, 15. 12. ob 16.00, bo v župnijski cerkvi potekalo adventno spokorno bogoslužje s spovedovanjem. Naj bo to osrednje dejanje adventnega časa.

Mašni nameni: Nekateri ste glede darovanja mašnih namenov zelo vestni, za kar smo vam zelo hvaležni. Ker pa ste takšni v manjšini, se večkrat zgodi, da župnija ostane brez mašnih namenov. Če bi vsak nedeljnik v celem letu daroval vsaj dva mašna namena, bi bilo le teh dovolj, tako pa breme pade na manjšino. Če ne bo dovolj mašnih namenov, bo zopet potrebno zmanjšati število svetih maš, kar v praksi pomeni, da bo ob nedeljah ena sveta maša manj, med tednom pa bo sveta maša, glede na število mašnih namenov.