Oznanila za teden od 3.9. do 9.9.

Srečanje bolnikov, invalidov in ostarelih: V baziliki Lurške Marije v Brestanici bo srečanje danes, 2. 9., ob 14.30. Sveta maša, katero bo vodil škof, dr. Stanislav Lipovšek, bo ob 15.00.

Svetopisemska skupina: V ponedeljek, 3. 9., po sveti maši spet začenjamo z rednimi srečanji svetopisemske skupine. V lanski sezoni se je skupina nekoliko povečala, kar je zelo vzpodbudno. Ker je Sveto pismo neizčrpna knjiga, iz katere tečejo »reke« Božje besede, ste v skupino vabljeni vsi, ki želite še globlje spoznati pomen Božje besede.

Vpis k verouku: Za vse letnike bo vpis potekal v torek, 4. 9., med 9.00 in 11.00 ter med 16.00 in 18.00. Na vpis je potrebno prinesti izpolnjeno prijavnico, podpisano veroučno spričevalo in denar za učbenike ter prispevek za verouk. Letni prispevek za verouk znaša 17 €, cena učbenikov pa znaša med 8 € in 13 €, kar pomeni da znaša vse skupaj okrog 30 €. Letni prispevek se plača samo za enega otroka. Če kdo ne more poravnati stroškov, naj mi to pove. Kdor ne more priti na vpis v omenjenih terminih, naj me pokliče po telefonu.

Prvi dnevi v mesecu: Prvo sredo je sveta maša v bolnici, na prvi četrtek še posebej molimo za duhovne poklice, na prvi petek pa obnavljamo posvetitev Srcu Jezusovemu. Ta dan je tudi namenjen obisku bolnikov. Zato omogočite obisk duhovnika svojcem, ki ne morejo v cerkev.

Začetek verouka: Novo veroučno leto bomo pričeli 9. 9., s sveto mašo ob 10.00. Urnik je objavljen na oglasni deski.

Srečanje za starše: Tudi letos bodo potekala redna mesečna srečanja za starše veroučencev. Kljub temu da so srečanja še posebej namenjena staršem veroučencev, ste na srečanja vabljeni tudi ostali, ki želite izpopolniti vaše versko znanje. Prvo srečanje bo v ponedeljek, 10. 9., po sveti maši.

Molitveni dan za duhovne poklice: Na praznik Marijinega rojstva, 8. 9., bo v Petrovčah škofijski molitveni dan za duhovne poklice. Ob 9.00 bo molitvena ura, ob 10.00 pa sveta maša, ki jo bo vodil škof dr. Stanislav Lipovšek. Prijave sprejemamo v Martinovem kotu in v župnišču, do 2. 9. Cena je 5 € na osebo in 10 € za družino. Odhod avtobusa bo ob 8.00 izpred cerkve.

Stična mladih: V soboto, 15. 9., bo v Stični tradicionalno vseslovensko srečanje mladih. Kdor se želi srečanja udeležiti, naj se do 9. 9. prijavi pri Maji Žibret. Glede na število prijav bomo organizirali tudi prevoz.