Oznanila za teden od 30.11. do 6.12.

Obletnica ZPO: Danes obhajamo 50-obletnico začetka Zasavskega pastoralnega območja. Osrednja slovesnost je bila na sv. Planini, ob 11.00. Sveto mašo je vodil celjski škof, dr. Stanislav Lipovšek.

Teden Karitasa: Na prvo adventno nedeljo zaključujemo teden Karitasa. Letos nosi naslov »V službi človekovega dostojanstva«. Glede na to, da je danes sveta maša namesto pri sv. Martinu, na sv. Planini, bomo imeli nabirko za Karitas prihodnjo nedeljo. Ena tretjina nabirke gre za potrebe župnijske Karitas.

Novo Cerkveno leto: S prvo adventno nedeljo smo vstopili v novo Cerkveno leto in sicer v t.i. leto C. V tem letu pri sveti maši beremo iz Lukovega evangelija (v letu A iz Matejevega in v letu B iz Markovega). V Cerkvenem koledarju imamo tri cikluse: A, B in C. To pomeni, da ima vsak ciklus pri nedeljski sveti maši svoja berila, kar pomeni, da se berila ponovijo vsako četrto leto.

Devetdnevnica v čast Brezmadežni: Od 29. 11. do praznika Brezmadežne bo v sklopu svete maše potekala devetdnevnica. To pomeni, da bo devetdnevnica tako pri sv. Martinu, kot pri sv. Mariji.

Obisk Miklavža: Miklavž je sporočil, da nas bo obiskal v nedeljo, 6. 12., po obeh svetih mašah.

Nedelja, 6. 12.: Prihodnjo nedeljo obhajamo v Trbovljah tudi t. i. Miklavževo nedeljo. Ker bo sveta maša ob 10.00 pri sv. Miklavžu, pri sv. Martinu ne bo svete maše.

Kateheza za odrasle: Redna kateheza za starše in ostale odrasle bo v ponedeljek, 14. 12. ob 18.45, v župnijski dvorani. Letošnja srečanja so namenjena spoznavanju evangelija, v katerem je zapisano veselo oznanilo odrešenja. Poleg staršev veroučencev, se srečanja brez strahu udeležite tudi vsi tisti, ki bi radi poglobili krščansko življenje.

Duhovni pogovori: Pod duhovni pogovor spada tudi tematika v zvezi z Božjo besedo in mašnimi nagovori. V dialoškem pogovoru lahko rešimo tudi marsikatero nejasnost, ki se večkrat pojavi zaradi napačno razumljene določene poteze ali določene trditve. Prosim, da me v zvezi s terminom pogovora predhodno pokličete po telefonu.

Koledarji: V Martinovem kotu, v župnišču in v cerkvi sv. Marije so na voljo listni koledar (0,70 €) Marijanski koledar (2 €) in Družinska pratika (5,50 €).

Knjiga: V Martinovem kotu lahko dobite knjigo »Novo upanje po splavu«, ki jo je izdal zavod »Živim«.