Oznanila za teden od 30.12. do 5.1.

Koledniki: V ponedeljek, 30. 12. od 13.00 dalje, bodo po župniji, v okviru Trikraljevske akcije, hodili koledniki in na vaših domovih zbirali denar za otroke v misijonskih deželah. Za podrobne informacije se obrnite na odgovorne: Mihaela Hilda, Bojana Rusa in zakonca Rovšek.

Blagoslov domov: Od božiča dalje obiskujem domove in jih blagoslavljam. Kdor želi na novo prejeti božični blagoslov, naj mi prosim, to sporoči. Obisk duhovnika in blagoslov doma je tudi priložnost, da se župljani z župnikom srečate in prijateljsko pogovorite. Če se srečamo samo v cerkvi in v župnišču, lahko to včasih izpade preveč uradno.

Molitvena ura ob četrtkih: Tisti, ki se ob četrtkih redno udeležujete molitvene ure za duhovne poklice, ste predlagali, da bi bil začetek molitvene ure pol ure pred sveto mašo. Zaradi utemeljenih razlogov, ki ste jih navedli, bomo začeli z molitveno uro ob 17.30, v poletnem času pa ob 18.30.

Prvi dnevi v tednu: Posebej opozarjam na prvi petek, ko obiskujem tiste, ki ne morejo v cerkev. Če kdo ve, da bi še kdo želel obisk duhovnika, naj mi to prosim, sporoči. Letos pade prva sreda na novo leto, zato bo sveta maša v bolnici v sredo, 8. 1. ob 19.00.

Verouk: Starši in otroci naj pridejo k sveti maši na praznik Gospodovega razglašenja, 6. 1. ob 18.00. K jaslicam naj položijo darove, ki so jih zbirali v adventni akciji »Otroci za otroke«. Z rednim veroukom bomo pričeli v torek, 7. 1.

Blagoslov otrok: V nedeljo, 12. 1., na praznik Jezusovega krsta, bo med sveto mašo, ob 10.00, blagoslov otrok.

Spletna televizija: V okviru naše spletne strani je že mesec dni omogočen prenos nedeljske svete mašo, ob 10.00. Prav tako so shranjeni posnetki svetih maš v video arhivu na spletni strani: http://zupnija-trbovlje-martin.rkc.si/video/ Tisti, ki ste vešči interneta, ste naprošeni, da poučite o tem tiste, ki iz različnih razlogov ne morejo v cerkev.

Možnost za pogovor: Med mašnim nagovorom lahko samo odpremo določena vprašanja, ki so lahko iztočnica za pogovor. V zvezi s tem ali v zvezi z drugo tematiko vas vabim na pogovor. Prosim, da me prej pokličete, da se za pogovor dogovorimo. Če pa imate kakšne zadržke pred župnijskimi prostori, me lahko povabite tudi na dom.