Oznanila za teden od 30.3. do 5.4.

Na Cvetno nedeljo bom obhajal sveto mašo, ob 10 uri. Če je le mogoče, ta čas spremljajte sv. mašo po TV SLO 2, in se v duhu pridružite moji daritvi. Tudi blagoslov zelenja bo opravljen v zaprti cerkvi brez navzočnosti vernikov. Doma pa pripravite zelenje in ga pokropite z blagoslovljeno vodo. Nekateri ste me že vprašali, zato poudarjam, in po navodilu škofov posredujem inf., da duhovniki blagoslovljenega zelenja ne smejo deliti vernikom ali jim ga na določenem mestu pustiti na razpolago, saj bi pri tem lahko prišlo do okužb oziroma širjenja epidemije.

Molitev za zdravje v času epidemije
Oče usmiljenja in tolažbe, tvoj Sin Jezus Kristus nam je s križem pokazal vrednost trpljenja. Pomagaj našim bratom in sestram, ki že nosijo križ bolezni in so preizkušani. Nakloni jim izboljšanje zdravja, njihovim svojcem pa pogum in zaupanje.
Vsem zdravstvenim delavcem daj moč in zdravje, da bodo vztrajali v ljubezni do bolnikov, raziskovalcem pa, da bodo čim prej odkrili uspešno zdravilo .Nam in vsemu svetu daj svoj blagoslov, da bomo rešeni bolezni in se ti bomo mogli s tvojo Cerkvijo zahvaljevati. Amen.
Sv. Marija, zdravje bolnikov – prosi za nas.
Sv. Rok, zavetnik zoper kužne bolezni – prosi za nas.
Vsi božji svetniki in svetnice – prosite za nas.

V času odpovedi javnih bogoslužij duhovniki obhajamo zasebno sveto daritev. Povabim pa vas, da če je le mogoče na dan, ko se po vašem namenu daruje daritev nadomestite odsotnost od svetega bogoslužja z molitvijo, postom, dobrimi deli, prebiranjem Božje besede, spremljanjem svete maše po radiu, TV oziroma spletu ter s prejemom duhovnega obhajila. V tem tednu se tako spominjamo in daritev darujemo po sledečih namenih:

Ponedeljek 30. marec
+ Blaž Žnideršič
v zahvalo za zdravje in v d.namen
+ Lado Urigel

Torek 31. marec
+ Slavica, Franc Stakne- obl.
+ Marija Kobal – 30. dan
+ Antonija Lebar, druž. Lebar, Mivec

Sreda 1. april
V dober namen (643)

Četrtek 2. april
+ Bogu v zahvalo
+ Stjepan Pintarič, sestre in starši
živi in + družine Medved

Petek 3. april
+ Neža Štrajhar – obl.
+ Vesna, Jože Berakovič

Sobota 4. april
V čast sv. Duhu za zdravo pamet in za žive in + družine Medved

Nedelja 5. april
5. POSTNA – cvetna- NEDELJA
za žive in + farane in za zdravje
+ in živi družine Janc, Grešak in za zdravje
za zdravje otrok in druž. Poplašen

Vsak duhovnik sme na dan sprejeti dar le za eno sveto mašo, drugi ali tretji namen mora biti oddan in po njem mašuje drugi duhovnik, vseh pa se spomnimo pri mašah. Bog povrni za vaše namene.

V času posebnih ukrepov, in zaprtja župnijskih uradov in pisarn, me za zelo nujne zadeve, kontaktirajte preko telefona ali elektronske pošte. Vaš župnik