Oznanila za teden od 31.12. do 6.1.

Blagoslov domov: V božičnem času blagoslavljam domove, kar izkoriščam tudi za osebno srečanje z župljani, na neformalni ravni. Kdor želi obisk in blagoslov, pa v zadnjih dveh letih ni bil na seznamu, naj mi, prosim, to sporoči.

Prvi dnevi v mesecu: Prihodnji teden je prvi v mesecu, kjer še posebej izpostavljam prvi petek, ko obiskujem bolnike in tiste, ki zaradi drugih razlogov ne morejo v cerkev. Če poznate koga, ki si želi obisk duhovnika, mi to sporočite. Vsi pa ste vabljeni k sveti maši, kjer se  vsak prvi petek posvetimo Srcu Jezusovemu.

Adventna akcija otrok: Otroci, ki so molili in zbirali darove za uboge otroke, naj zbrane darove prinesejo v cerkev k jaslicam, na dan Gospodovega razglašenja, k sveti maši, ob 10.00.

Koledniki: Hvala vsem kolednikom in njihovim animatorjem, da so velikodušno hodili po hišah in zbirali denar za uboge otroke.

Verouk: Z rednim veroukom pričnemo v ponedeljek, 7. 1. 2013.

Srečanje za starše: Redno srečanje za starše veroučencev bo v ponedeljek, 14. 1., po sveti maši. V letošnjem letu se srečanj udeležujejo tudi tisti, ki nimajo otrok pri verouku, zato so lahko s svojo udeležbo marsikomu za zgled in spodbudo. Na srečanja ste še naprej vabljeni vsi, ki želite obnoviti in poglobiti versko znanje in odnos z Jezusom Kristusom.

Starši prvoobhajancev: Po novem letu bom v pomoč Maji Žibret, pri pripravi na prvo sveto obhajilo veroučencev tretjega razreda. Glede na nizko udeležbo staršev potencialnih prvoobhajancev na srečanjih za starše, sklepam, da vsi ne želite, da bi vaš otrok pristopil k prvemu svetemu obhajilu. V ta namen se želim srečati posebej z vsakim očetom in materjo veroučencev tretjega razreda, kjer se bomo pogovorili o vaših in mojih pričakovanjih v zvezi v vašim otrokom. Kako bomo to izvedli, se bomo pogovorili po srečanju za starše veroučencev, 14. 1.

Blagoslov otrok: V nedeljo, 13. 1., na praznik Jezusovega krsta, bo pri sveti maši, ob 10.00, blagoslov otrok.