Oznanila za teden od 4.11. do 10.11.

Zahvalna nedelja: Danes obhajamo zahvalno nedeljo. Ob tej priložnosti se zahvaljujem vsem, ki se zaradi Boga, bližnjega in samega sebe žrtvujete za našo župnijo in s tem pripevate k evangelizaciji današnjega sveta. Za vse nas pa naj bo današnji dan spodbuda, da se bomo Bogu iz vsega srca še bolj zahvaljevali.

Akcija Karitas: V sklopu zahvalne nedelje organizira Škofijska Karitas Celje humanitarno akcijo »Pomagajmo ljudem v stiski«. V ta namen so na voljo vrečke v katere lahko vstavite prehrambene artikle, ozimnico in higienske pripomočke. Če nameravate darovati več kot zdrži vrečka, lahko darove oddate v večji embalaži. Prosimo, da darove čim prej oddate v prostore župnijske karitas. (TFF 34)

Svetopisemska skupina: Srečanje bo v ponedeljek, 4. 11., po sveti maši.

Dekanjiska rekolekcija: Naša župnija bo v sredo, 6. 11., gostila dekanijske duhovnike na redni mesečni duhovni obnovi. Sveta maša bo ta dan ob 10.00, ki se je, če je le mogoče, udeležite.

Obisk bolnikov: Letos je padel praznik vseh svetih na prvi petek, zato ta dan nisem obiskoval bolnikov. To bom storil v petek, 8. 11. Prosim, da mi sporočite, če veste, da bi še kdo želel obisk duhovnika.

Čiščenje: V soboto, 9. 11. ob 9.00, ste vsi verniki vabljeni k čiščenju župnijske cerkve in njene okolice. Naj bo poleg naše notranjosti, očiščena tudi zunanjost našega skupnega doma.

Martinovi dnevi: Med 8. in 10. 11. bodo ob praznovanju našega farnega zavetnika t. i. Martinovi dnevi. V petek, 8.10., bo v župnijski dvorani predavanje z naslovom »O tem pa se ne govori«. Predavala bo teologinja in doktorandka zakonske in družinske terapije Alenka Gabrovec. V soboto, 9.11., bo po sveti maši v župnijski cerkvi koncert vokalne skupine Ingenium Ensemble. Glavno praznovanje bo v nedeljo, 10.11. ob 10.00, ko bomo obhajali 25–obletnico redovništva naše rojakinje s. Majde Pangeršič.

Mašni red: Vabljeni smo, da se slovesnosti na Martinovo nedeljo udeležimo kot ena skupnost, zato ob 8.00 ne bo svete maše.

Martinova pogostitev: Ker je Martinova nedelja tudi naš župnijski praznik je prav, da se po sveti maši zadržimo pred cerkvijo na družabnem srečanju. V zvezi s tem vabim vse, ki radi pečete pecivo, da ga za to priložnost spečete in prinesete v prostore Karitas.

Srečanje za starše veroučencev: V ponedeljek, 11. 11. po sveti maši, bo redno mesečno srečanje za starše. Starši birmanskih kandidatov boste prejeli izjave za botre. V letošnji sezoni  na naših srečanjih obravnavamo pomen zakramenta krsta, iz katerega izhaja naše celotno krščansko življenje. Na srečanje vabljeni tudi vsi ostali verniki!

Duhovne vaje za župnijske sodelavce: Od 29. 11. do 1. 12. bodo v Stični potekale duhovne vaje za župnijske sodelavce. Prosim, da se do 17. 11. prijavite pri Gregorju Špajzerju ali v župnišču. Uradno je 75 župnijskih sodelavcev in upam, da število prijavljenih ne bo bistveno nižje od omenjene številke. Ceno bomo sporočili v prihodnjih tednih.

Duhovni pogovori: Cerkev nudi za duhovno zdravje dva zakramenta: spoved in bolniško maziljenje. Za polnost duhovnega življenja pa tudi golo prejemanje zakramentov ni dovolj. Če ostajamo samo pri obrednem naštevanju grehov in obrednem priložnostnem maziljenju, brez dela na samemu sebi, potem lahko prej ali slej zaživimo (pod)povprečno življenje, za katerega pa se kmalu izkaže, da je bolj zadušljivo kot pa izpolnjeno. Zato vabim vse, ki želite poskrbeti za duhovno zdravje, da pridete v župnišče na duhovni pogovor.