Oznanila za teden od 4.3. do 10.3.

Izpraznjen apostolski sedež: 28. 2. je z odstopom papeža Benedikta XVI. nastopilo obdobje izpraznjenega sedeža, ki bo trajalo do izvolitve novega papeža. Vsi verniki smo povabljeni, da molimo za 117 kardinalov volivcev, da bi v moči Svetega Duha izbrali papeža, ki bo znal Katoliško cerkev prilagoditi duhu tretjega tisočletja.

Postni dar: Ob petkih poteka postna akcija slovenske Karitas »Petkov postni dar«. Darovi so namenjeni za ljudi v stiski. Darove lahko darujete v škatlo pred prezbiterijem.

Križev pot: Postna pobožnost poteka v župnijski cerkvi, ob petkih ob 17.30 in ob nedeljah ob 9.30. Ob petkih bodo križev pot oblikovale posamezne župnijske skupine. Razpored skupin: 8. 3. veroučenci, 15. 3. bralci, 22. 3. svetopisemska skupina, 29. 3. župnijski pastoralni svet (ob 15.00).

Priložnost za spoved: Priložnost za spoved je vsak dan, pol ure pred sveto mašo. Kdor želi spoved ali duhovni pogovor izven navedenih terminov, naj me, prosim, pokliče. Prosim, da skušate opraviti spoved do velikega tedna, da ne bo tik pred veliko nočjo nepotrebne gneče.

Svetopisemska skupina: Srečanje bo v ponedeljek, 4. 3., po sveti maši. Vabljeni vsi, ki vas zanima sporočilo Božje besede.

Nedeljska sveta maša ob 8.00: Tako kot danes smo si že pred enim letom postavljali vprašanje o smiselnosti nedeljske jutranje svete maše. Razloga sta slab obisk in »apatično spremljanje duhovnikove predstave«. Še posebej izpostavljam nesodelovanje pri petju mašnih pesmi. Skupina vernikov se je lansko leto zavezala, da bo pri sveti maši sodelovala, če bodo na voljo pesmarice, katere smo lansko poletje tudi nabavili. Organist ali njegov asistent pred vsako pesmijo napove številko pesmi. Opaziti pa je, da velika večina niti ne odpre pesmaric in s tem vidno pokaže nezainteresiranost za sodelovanje. Smiselnost darovanja svete maše je ravno v sodelovanju skupnosti in ne v bolj ali manj posrečeni »predstavi« duhovnika. V kolikor se do počitnic sodelovanje ne bo izboljšalo, bodisi po številu vernikov bodisi, kar se tiče petja, nedeljske svete maše ob 8.00 ne bo več.

Postno spokorno bogoslužje: Postna priprava na spoved z izpraševanjem vesti in spovedovanje bo v soboto, 16. 3. ob 16.00. Bogoslužje bo vodil lazarist Borut Pohar, poleg njega bomo za spovedovanje na voljo še trije duhovniki.