Oznanila za teden od 5.10. do 11.10.

Prihodki in odhodki: Septembra je imela župnija sv. Martin 3.167,01 € prihodkov in 1.861,83 € odhodkov. Župnija sv. Marija je imela 900,88 € prihodkov in 846,72 € odhodkov.

Mesec rožnega venca: Oktober je v Cerkvi posvečen molitvi rožnega venca. To ne pomeni, da ga molimo samo v oktobru, ampak da nas ves mesec opominja, da ga je hvalevredno moliti vse leto. Posamezne skrivnosti rožnega venca so  kratek povzetek evangelija. Molitev rožnega venca je lahko tudi priložnost, da se družinski člani še bolj povežejo v molitvi in s tem kličejo Božji blagoslov na vso družino. V naših cerkvah se v glavnem skozi vse leto, pred sveto mašo, moli rožni venec, zato ne bomo v zvezi s tem nič dodajali. Prav pa je, da bi se župljani, brez »uradnega« zbiranja v cerkvi, organizirali sami ali pa v skupinah. Kot rečeno, so k molitvi še posebej vabljene družine. V času, ko so pred nami civilizacijske spremembe, je molitev rožnega venca v zvezi s preseljevanjem narodov, še posebej aktualna. Ob tem naj nam bo v pomoč in v pogum spomin na bitko pri Lepantu 7. 10. 1571, ko se je s pomočjo molitve rožnega venca obranila nevarnosti Turkov. V spomin na ta dogodek obhaja cerkev god Rožnovenske Matere Božje.

Svetopisemski maraton: Svetopisemski maraton na slovenski ravni bo potekal med 11. in 18. 10. pri sv. Jožefu v Ljubljani. Kakor zadnjih nekaj let se bomo tudi mi udeležili enega izmed terminov. Naš termin je rezerviran za četrtek, 15. 10. med 22.00 in 0.00. Kdor se želi udeležiti maratona, naj se prijavi pri Gregorju Špajzerju. Geslo letošnjega maratona je »V ljubezni ni strahu« (1 Jn 4,18).

Mini svetopisemski maraton: Zadnjih nekaj let, v povezavi s svetopisemskim maratonom, tudi v Trbovljah, pri sv. Martinu, organiziramo mini svetopisemski maraton. Letos bo potekal od 10. 10. od 7.30 do 11. 10. do 9.30. Podobno kot za celodnevno češčenje je tudi za maraton zadaj na steklenih vratih pripravljen vpisni list.

Kateheza za odrasle: Redna kateheza za starše in ostale odrasle bo v ponedeljek, 12. 10. ob 19.45, v župnijski dvorani. Letošnja srečanja so namenjena spoznavanju evangelijskih knjig, v katerih je zapisano veselo oznanilo odrešenja. Poleg staršev veroučencev, se srečanja brez strahu udeležite tudi vsi tisti, ki bi radi poglobili krščansko življenje.