Oznanila za teden od 5.11. do 11.11.

Naši rajni: Prvih osem dni novembra veljajo posebni pogoji za popolni odpustek, ki ga lahko namenimo za rajne. Podrobni opis je bil podan v prejšnjem Martinovem listu. Prav tako lahko našim rajnim do popolnega očiščenja v vicah pomagamo z daritvami svete maše. Ob prazniku vseh svetih in ob spominu vseh vernih rajnih smo še posebej molili za tiste, ki so umrli v zadnjem letu. Hvala mladinski skupini, da je pripravila velik plakat z zapisanimi imeni rajnih.

Čiščenje: V soboto, 10. 11. ob 9.00, ste vsi verniki vabljeni k čiščenju župnijske cerkve in njene okolice. Naj bo poleg naše notranjosti, očiščena tudi zunanjost našega skupnega doma.

Martinovi dnevi: V petek, 9. 11., po sveti maši, bo v cerkvi koncert Komornega zbora Megaron, v katerem sodelujejo nekdanji gojenci škofovih zavodov. V soboto, 10. 11., po sveti maši, bo v župnijski dvorani predavanje Mihe Hilda, na katerem bo predstavil župnijske kapele in druga znamenja vere v naši župniji. V nedeljo, 11. 11. ob 10.00, pa bo v župnijski cerkvi slovesna sveta maša.

Martinova pogostitev: Ker je Martinova nedelja tudi naš župnijski praznik je prav, da se po sveti maši zadržimo pred cerkvijo na družabnem srečanju. V zvezi s tem vabim vse, ki radi pečete pecivo, da ga za to priložnost spečete in prinesete v prostore župnijske Karitas (bivše stanovanje Rozalije Kralj). Vrata bodo odklenjena od 7.00 naprej.

Srečanje za starše veroučencev: V ponedeljek, 12. 11. po sveti maši, bo redno mesečno srečanje za starše. Še posebej vabljeni tisti starši, ki redko ali nikoli ne pridete na srečanja. Ob tem konkretno mislim predvsem na starše letošnjih prvoobhajancev. Glede na sodelovanje staršev, zaenkrat trije od petih kandidatov izpolnjujejo pogoje za pristop k prvemu svetemu obhajilu. Vabljeni tudi vsi ostali verniki!

Primarni sakralni objekti v Zasavju: Takšen je naslov knjige avtorja Gašperja Jermana, ki je bila izdana vzporedno z istoimensko razstavo, ki je bila tekom letošnjega poletja v muzeju Trbovlje. Iz muzeja smo dobili knjige, v katerih so osnovni podatki o župnijah in cerkvah v Zasavju. Knjige so na voljo v Martinovem kotu. Cena je 15 €.

Duhovne vaje za župnijske sodelavce: Vsi župnijski sodelavci, ki sodelujete v različnih skupinah, ste vabljeni na duhovne vaje, ki bodo od 30. 11. do 2. 12., v Domu duhovnih vaj v Nazarjah. Prosim, da se čim prej prijavite pri Gregorju Špajzerju ali v župnišču.