Oznanila za teden od 5.5. do 11.5.

Prihodki in odhodki: Aprila je imela župnija 2.914,15 € prihodkov in 2.764,38 € odhodkov.

Oklici: Zakrament svetega zakona si želita podeliti Tadej Medved, sin Igorja Medveda in Mateje r. Rovšek ter Maja Žibret, hči Bojana Žibreta in Nevenke r. Skrinar.

Teden molitve za duhovne poklice: »Živa občestva – pot duhovnih poklicev« je letošnje geslo tedna molitve za duhovne poklice, ki ga bomo v Cerkvi na slovenskem obhajali od 4. do 11. maja. Za našo škofijo bo slovesnost v nedeljo, 11. 5., v celjski stolnici. Ob 15.00 bo molitvena ura, ob 16.00 pa sveta maša.

Blagoslov traktorjev: Danes opravljamo pri sv. Katarini blagoslov traktorjev. Blagoslovi spadajo med zakramentale, kar pomeni, da posnemajo zakramente. Ob tem naj spomnim, da blagoslavljanje ni pridržano zgolj osebam, ki nosijo pečat zakramenta svetega reda, ampak je to dolžnost in pravica vsakega kristjana. Iskrena molitev nad osebo ali stvarjo je pred Bogom več vredna, kot pa »opravljen blagoslov« še tako »mogočnega« cerkvenega dostojanstvenika, brez aktivnega sodelovanja ljudstva.

Svetopisemska skupina: Srečanje bo v ponedeljek, 5. 5. po sveti maši.

Seja ŽPS: V torek, 6. 5. po sveti maši, bo redna seja Župnijskega pastoralnega sveta. Skupine naj pripravijo poročila. To bo tudi zadnje srečanje ŽPS pred počitnicami.

Šmarnična pobožnost: V mesecu maju poteka šmarnična pobožnost. Urnik svetih maš zaradi tega ostaja nespremenjen. V prejšnjih letih se je namreč pokazalo, da zaradi šmarnic ni bilo bistveno več obiska. Naslov šmarnic za odrasle je »Pomembne reči«, šmarnice za otroke pa nosijo naslov »Marija, žena za naš čas«. Otroci ste eno uro pred sveto mašo vabljeni na igrišče. Kdor želi pripraviti šmarnice pri kapeli, naj mi to sporoči vsaj štirinajst dni pred izvedbo.

Verouk: Z rednim veroukom bomo nadaljevali 5. maja.

Srečanje za starše veroučencev: Naše zadnje srečanje v sklopu letošnjega veroučnega leta bo v ponedeljek, 12. 5., po sveti maši. Naslov srečanja bo »Med strahom in pogumom«. Na srečanje ste vabljeni tudi ostali, ki želite »oplemenititi« versko znanje. Vsem, ki ste se redno udeleževali srečanj, se iskreno zahvaljujem.

Birma in prvo obhajilo: Zakrament birme bodo birmanci prejeli v nedeljo, 25. 5., prvoobhajanci pa bodo prvič v polnosti prejeli zakrament evharistije v nedeljo, 15. 6.

Zaključek veroučnega leta: Veroučno leto bomo zaključili v nedeljo, 8. 6., s sveto mašo ob 10.00. Zadnje ure verouka bodo namenjene preverjanju znanja in pregledovanju delovnih in liturgičnih zvezkov. Kdor še ni oddal spričevala naj ga prinese k verouku.

Oratorij: Med 7. in 11. 7. bo v naši župniji potekal oratorij, ki je namenjen otrokom iz obeh Trboveljskih župnij. Prosim, da se čim prej prijavite v župnišču ali pri Maji Žibret, ki je prevzela odgovornost za vodenje oratorija. Prispevek je 17 € za vsakega udeleženca.

Romanje župnijskih sodelavcev: V soboto, 7. 6., bo romanje župnijskih sodelavcev. Glavni cilj romanja bodo znamenitosti Zagreba. Prijavite se lahko do 1. 6. v župnišču ali v Martinovem kotu.

Možnost za pogovor: Temeljno področje človekovega bivanja je duhovnost. Urejeno duhovno življenje je pogoj za veselje do življenja. V zvezi z duhovnim življenjem ste vabljeni na pogovor v župnišče.