Oznanila za teden od 5.6. do 11.6.

ŽEGNANJSKI DAN PRI SV. MARIJI
Binkoštni ponedeljek je žegnanjski dan za našo cerkev sv. Marije Matere Cerkve. Sveta maša bo zato dopoldan in slovesna sveta maša z zborovskim petjem in ob sodelovanju zborov, zvečer ob 19. uri. Gospodinje ste naprošene tudi za sodelovanje pri pogostitvi, ki bo po večerni sv. maši.

ORGELSKI KONCERT
Učenci orgelske šole iz oddelka prof. Tilna Bajca (Glasbena šola Litija – Šmartno) vabijo na njihov zaključni nastop, ki bo v četrtek, 8. junija 2017, po večerni sveti maši, v župnijski cerkvi sv. Martina. Vljudno vabljeni, da jih s svojo prisotnostjo podprete pri njihovem glasbenem izobraževanju!

BLAGOSLOV IN UMESTITEV KIPA SV. ANTONA
Na nedeljo svete Trojice, 11.junija, bo ob 10. uri sveto bogoslužje pri svetem Martinu obogateno s slovesnim blagoslovom in umestitvijo obnovljenega kipa sv. Antona Padovanskega. Ob bližnjem godu tega priljubljenega svetnika (13. 6.) se mu bomo posebej priporočili in v bogoslužni prostor in v češčenje izpostavili njegovo prenovljeno podobo. Sv. Anton (sv. Ante), prosi za nas!

KNJIGE OGNJIŠČE
V cerkvi sv. Marije smo popisali in na uredništvo revije Ognjišče poslali knjige, ki so že dlje časa samevale na prodajnem stojalu. Ob popisu je bilo ugotovljeno, da manjka 29 knjig oz. knjižic v skupni vrednosti 204 eur. Darov vernikov za manjkajoče knjige pa se je zbralo le za 55 eur. Razliko mora seveda pokriti župnija, vsem pa dajem te podatke v vednost in razmislek o »poštenih« kupcih.

VIDOVO ROMANJE
V soboto, 17. junija, bo tradicionalno in zaobljubljeno Vidovo peš romanje na sveto Planino. Začetek poti bo pri podružnici sv. Lenarta na Vrheh ob 10. uri. Ob 11. uri bo sveta maša na sveti Planini. Vabljeni tudi ostali naši farani in ljudje dobre volje.

ZAKLJUČEK VEROUČNEGA LETA
Prehajamo v zadnje tedne veroučnega leta, zato bom tudi sam obiskal veroučne skupine, da pokažejo sadove in rezultate veroučnega leta. Slovesna razdelitev veroučnih spričeval bo na praznik sv. Rešnjega Telesa, 15. junija, po večerni sv. maši. Starše naprošam, da se pozanimate za vaše veroučence in da skupaj z vso resnostjo in s primernim znanjem zaključimo veroučno šolo.

Oratorij bo letos potekal od 3. do 8. julija.


V minulem tednu je bil s svetimi opravili pokopan Ladislav HOLC (Sallaumines 3). Spomnimo se ga v molitvi.