Oznanila za teden od 6.9. do 12.9.

– V torek, 7. 9. bo v župnišču sestanek Župnijskega gospodarskega sveta in ključarjev;

– V soboto, 11. 9. bo v Petrovčah škofijski molitveni dan za duhovne poklice, za začetkom ob 9.00. Naša župnija organizira avtobusni prevoz. Odhod avtobusa bo ob 7.30 izpred cerkve. Cena je 5 evrov za posameznika, za družine 10 evrov, za ministrante in veroučence pa je prevoz brezplačen.

– Veroučno leto bomo pričeli v nedeljo, 12. 9., s sveto mašo. V prvem veroučnem tednu bo spoved za veroučence od 4. razreda naprej. V ponedeljek, 13. 9., bo sestanek za vse starše veroučencev, ob 19. uri, v župnijski dvorani. Prijavnice za veroučno leto 2010/2011 so na voljo v cerkvi oz. v župnijski pisarni. Za prvi razred je posebna prijavnica. Prijava otroka je obvezna, ne glede na razred veroučne šole. Prijavnico dobro preberite starši in otroci. Če mislite, da izpolnjujete, kar je navedeno na prijavnici, jo podpišite in prinesite v župnišče ali k prvi uri verouka. Učbeniki so na voljo v župnijski pisarni. K oznanilom je priložen tudi urnik, ki ga lahko hkrati vidite tudi na oglasni deski.

– S septembrom ni več večerne nedeljske maše. Od 6. 9. naprej bodo tedenske maše ob 19.00, razen ob sredah ostaja maša ob 7.00. Glavni smisel svete maše je, da župnija slavi Gospoda in se zahvaljuje za vse kar nam daje.  Gospod se pri vsaki sveti maši daruje za nas pod podobo kruha in vina. Ko pristopamo k svetemu obhajilu, smo kot župnijsko občestvo z Njim združeni kot bratje in sestre v enem Kristusovem telesu. Bolj, ko smo župljani skupaj zbrani enega duha in enega srca, bolj na Gospod združuje v eno. Če pa smo preveč razpršeni, potem se skupnost razdvaja. Kdor pa res ne more dopoldne k sveti maši, lahko gre drugam. Trbovlje so eno mesto v dveh župnijah. Ker bo še naprej večerna nedeljska sveta maša pri sv. Mariji, lahko greste tja.