Oznanila za teden od 7.12. do 13.12.

Prihodki in odhodki: Novembra je imela župnija sv. Martin 1.339,91 € prihodkov in 2.980,43 € odhodkov. Največ stroškov je bilo z Martinovimi dnevi in dekanijsko pevsko revijo 1.144,46 €. Župnija sv. Marija je imela 1.842,62 € prihodkov in 898,76 € odhodkov.

Duhovna obnova za župnijske sodelavce: Na prvi adventni vikend se je od 100 župnijskih sodelavcev duhovne obnove udeležilo 18 sodelavcev, kar je manj od petine vseh. Nekaj se jih je opravičilo, večina pa se jih na povabilo ni niti odzvala. Udeležence prosim, da tega, kar so doživeli na duhovnih vajah ne zadržijo zase, ampak delijo z ostalimi, posebej s tistimi, ki se jim zdijo duhovne vaje nepotrebne. Posebej se zahvaljujem vsem udeležencem, ki so s srčno prisotnostjo obogatili samega sebe in vse, ki smo se duhovnih vaj udeležili.

Devetdnevnica v čast Brezmadežni: Od 29. 11. do praznika Brezmadežne v sklopu svete maše poteka devetdnevnica.

Miklavževa nedelja: Danes obhajamo v Trbovljah tudi t. i. Miklavževo nedeljo. Ker bo sveta maša ob 10.00 pri sv. Miklavžu, pri sv. Martinu ne bo svete maše.

Svetopisemska skupina: Srečanje bo v ponedeljek, 7. 12. ob 18.45. Tisti, ki še imate predsodke, se jih znebite in se nam pridružite.

Leto Božjega usmiljenja: Na praznik Brezmadežne, 8. 12., začenjamo leto Božjega usmiljenja, ki bo trajalo do praznika Kristusa Kralja, 20. 11. 2016. Zunanje znamenje tega leta je posebej za to pripravljena zastava, ki jo bomo izobesili na začetku svete maše. Bistvene poudarke leta usmiljenja bomo sproti sporočali, kdor pa želi izvedeti kaj več naj pobrska po spletnih straneh Cerkve na Slovenskem.

Kateheza za odrasle: Redna kateheza za starše in ostale odrasle bo v ponedeljek, 14. 12. ob 18.45, v župnijski dvorani. Letošnja srečanja so namenjena spoznavanju evangelija, v katerem je zapisano veselo oznanilo odrešenja. Poleg staršev veroučencev, se srečanja brez strahu udeležite tudi vsi tisti, ki bi radi poglobili krščansko življenje.

Medgeneracijska skupina: Srečanje bo v torek, 15. 12., ob 18.45.

Spokorno bogoslužje: Adventno spokorno bogoslužje za obe župniji bo v soboto, 19. 12. ob 15.00 pri sv. Mariji. Na pomoč bodo priskočili bratje kapucini iz Celja.

Spovedovanje: Skozi vse leto je redna možnost za spoved pol ure pred sveto mašo. Če kdo želi k spovedi izven tega časa, naj me pokliče. Prosim, da s spovedjo ne odlašate na zadnje dni adventnega časa, da ne bi prihajalo do nepotrebne gneče pred spovednico.

Duhovni pogovori: Pod duhovni pogovor spada tudi tematika v zvezi z Božjo besedo in mašnimi nagovori. V dialoškem pogovoru lahko rešimo tudi marsikatero nejasnost, ki se večkrat pojavi zaradi napačno razumljene določene poteze ali določene trditve. Prosim, da me v zvezi s terminom pogovora predhodno pokličete po telefonu.

Blagoslovi domov: Na željo vernikov v dnevih po božiču do približno sredine januarja, obiskujem domove in jih blagoslavljam. Še posebej ste vabljeni, da po družinah opravite hišni blagoslov na sveti večer, na silvestrovo in na večer pred praznikom Gospodovega razglašenja. Kdor pa želi tudi blagoslov duhovnika, naj me, prosim, pokliče, da se dogovorimo za obisk.

Koledarji: V Martinovem kotu, v župnišču in v cerkvi sv. Marije so na voljo listni koledar (0,70 €), Marijanski koledar (2 €) in Družinska pratika (5,50 €).

Knjiga: V Martinovem kotu lahko dobite knjigo »Novo upanje po splavu«, ki jo je izdal zavod »Živim«.

Martinov list-244