Oznanila za teden od 8.2. do 14.2.

Krst: Danes, med sveto mašo ob 10.00, krščujemo Pijo Medved, hči Tadeja in Maje Medved.

Postni čas: V postni čas bomo vstopili na pepelnično sredo, 10. 2. sveta maša z obredom pepeljenja bo pri sv. Mariji, ob 18.00. S postom in pokoro se bomo pripravili na praznik Gospodovega vstajenja, ki predstavlja bistvo krščanskega verovanja. Poleg klasičnega zdržka od mesnih jedi, si moramo zastaviti temeljno vprašanje: »Kaj me ovira na poti za Gospodom?«. Če me npr. ovira »facebook«, se mu bom v letošnjem postnem času odpovedal. Vse spodbujam, da ne bi postni čas ostal na ravni formalne navade.

40 dni brez alkohola: Za marsikoga je lahko ta akcija spodbuda, da se za vse življenje odpove alkoholu. Uživanje alkohola namreč ne spada k bistvenim človekovim potrebam kot so npr. potreba po dihanju, hrani, vodi, spanju in razmnoževanju.

Križev pot: Postna pobožnost bo v cerkvi sv. Martina, ob petkih ob 17.30. Ob nedeljah bo križev pot v Retju, ob 16.00. Križev pot bodo oblikovale posamezne župnijske skupine.

Razpored skupin pri sv. Martinu: 12. 2. molitvena skupina, 19. 2. odrasli in otroški pevski zbor, 26. 2. zakonska skupina, 4. 3. karitas, 11. 3. bralci, 18. 3. svetopisemska skupina, 25. 3. ob 15.00 župnijski pastoralni svet.

Srečanje za starše: Srečanje bo v torek, 9. 2. ob 18.45, v župnijski dvorani. Poleg staršev ste na srečanje vabljeni tudi ostali. Tematika letošnje sezone je usmerjena v Kristusov evangelij. Naslov februarskega srečanja bo »Ne skrbite za svoje življenje« (Mt 6, 25).

Duhovne vaje za birmance: Med 12. in 14. 2. bodo v Aninem domu v Preboldu potekale duhovne vaje za birmance. Zberemo se pred župniščem v petek, 12. 2., ob 18.00. Med duhovnimi vajami me bodo v Trbovljah nadomeščali duhovniki iz Laškega.

Obhajanje velikega tedna: V veliki teden bomo vstopili s cvetno nedeljo, 20. 3. Od velikega četrtka do obhajanja velikonočne vigilije bodo obredi pri sv. Martinu, ker bo tam tudi Božji grob. V velikonočni praznik bomo vstopili z velikonočno vigilijo, ki bo 27. 3. ob 4.00. Že na začetku postnega časa spodbujajmo drug drugega, k liturgičnemu obhajanju velikega tedna. Sveta maša velikonočne vigilije med katero bomo obhajali Gospodovo vstajenje je liturgija vseh liturgij. Vse župljane spodbujam, da se te liturgije zagotovo udeležite.

Martinov list-253