Oznanila za teden od 9.1. do 15.1.

ZAHVALA
Iz srca se zahvalim vsem za izražene lepe želje in srčna voščila ob  mojem prazničnem dnevu in Bog povrni tudi vsem, ki ste se oglasili v župnijskem domu in me zasuli z darovi. Vsem sem hvaležen in vas priporočam božji Ljubezni, ki naj vam v večnosti vse povrne.

JANUARSKI VEČERI
Kot je že bilo oznanjeno, se v petek, 13. 1., začenjajo letošnji januarski večeri. Prvi dan ste povabljeni ob 18. uri k sv. maši ki jo bo vodil upokojeni mariborski nadškof dr. Marijan Turnšek. Po maši bo ob 18.45 v predavanju “Jaz – midva – mi pred Bogom” predstavil zadnjo papeževo encikliko Radost ljubezni. V soboto, 14. 1., bo sv. maša namesto zjutraj zvečer ob 18.00, ob 18.45 pa bo Lojze Kozar ml. predstavil film o upokojenem škofu dr. Jožetu Smeju z naslovom Kaplja na vedru, ki si ga bomo tudi ogledali. Film bo mogoče tudi kupiti na DVD-ju ter si ga potem še kdaj ogledati doma. Več o januarskih večerih si preberite v posebni zloženki.

PLANINSKI IZLET
Župnijska planinska skupina (ŽPS) vabi na prvi izlet  v letu 2017. V  soboto, 14. 1., se bomo zbrali ob 8. uri pred župnijsko cerkvijo, se odpeljali do Hrastnika in potem odšli peš čez Klobuk na Kal. Tam bomo imeli kosilo (enolončnica) in se potem vrnili v Trbovlje. Zaradi lažje organizacije so zaželene prijave pri Tomu Fröbetu – prijavite se do četrtka, 12. januarja.

DUHOVNE VAJE ZA ZAKONCE
Tudi letos pripravljamo duhovne vaje za zakonce. Posebej poudarjamo, da so namenjene vsem zakoncem, ne samo tistim, ki hodijo v zakonski skupini. Prav vsi zakonci ste namreč poklicani živeti krščanski zakon, to pa terja tudi čas za vsakoletno duhovno pripravo. Duhovne vaje bodo od 23. do 26. 2. 2017, tako kot že nekaj let doslej, v Domu svetega Benedikta v Kančevcih, kjer nas bratje kapucini vedno radi sprejmejo. Vodil jih bo jezuit p. Janez Poljanšek. To vabilo objavljamo že sedaj, da si boste lahko rezervirali čas. Glede prijav pa več v prihodnjih številkah Martinovega lista.


V minulih tednih smo se poslovili od rajnih Silva Jordana (Novi dom 7a) in Ivana Prašnikarja (Nasipi 42). Spomnimo se ju v molitvi.