Oznanila za teden od 9.3. do 15.3.

Prihodki in odhodki: Župnija sv. Martina je imela februarja 1.402,25 € prihodkov in 3.043,39€ odhodkov. Največji izdatek je bilo kurilno olje 2.763,02 €. Župnija sv. Marija pa je imela 1.245,16 € prihodkov in 1.370,33 € odhodkov.

ŽPS: Imena novih članov Župnijskega pastoralnega sveta bomo poslali v potrditev na škofijo. Uradno imenovanje bodo člani prejeli na belo nedeljo 12. 4.

Medgeneracijska skupina: Po daljšem premoru je zopet zaživela medgeneracijska skupina. Naslednje srečanje bo v četrtek, 12. 3. ob 18.45.

Župnija sv. Pavel: Župnija sv. Pavel v Preboldu vabi na 9. dobrodelni koncert »Pesem staršem«, ki bo v nedeljo, 15. 3. ob 16.00, v dvorani Prebold. 16. 3. ob 18.30 pa bo v Aninem domu pričevanje Lidije in Antona Drobniča z naslovom »Abel že več let sprašuje svojega brata Kajna: Kaj sem ti storil?«

Spokorno bogoslužje: Postno spokorno bogoslužje za obe župniji bo v soboto, 21. 3. ob 15.00, pri sv. Mariji.

Srečanje za starše: Redno srečanje za starše bo v ponedeljek, 9. 3. ob 18.45, v župnijski dvorani. Tematika letošnje sezone je zakrament evharistije. Poleg staršev ste na srečanje vabljeni tudi ostali.

40 dni brez alkohola: Za marsikoga je lahko ta akcija spodbuda, da se za vse življenje odpove alkoholu. Uživanje alkohola namreč ne spada k bistvenim človekovim potrebam kot so npr. potreba po dihanju, hrani, vodi, spanju in razmnoževanju.

40 ur brez telefona: Društvo SKAM – Skupnost katoliške mladine za letošnji postni čas prvič organizira akcijo 40 ur brez telefona. Vsi smo povabljeni, da v postnem času izklopimo telefon vsaj med 19.00 in 20.00. Brez slabe vesti pa lahko telefon izklopimo tudi za dlje časa.

Postni dar: Ob petkih poteka postna akcija slovenske Karitas »Petkov postni dar«. Darovi so namenjeni za ljudi v stiski. Darove lahko darujete v škatlo, ki je ob petkih v cerkveni ladji.

Križev pot: Postna pobožnost je v cerkvi sv. Martina, ob petkih ob 17.30, pri sv. Mariji pa ob 6.30. Ob nedeljah je križev pot v Retju, ob 16.00. Križev pot oblikujejo posamezne župnijske skupine. Pri sv. Mariji se organizirajo sami. V Retju danes moli križev pot Karitas. Razpored skupin pri sv. Martinu: 13. 3. karitas, 20. 3. bralci, 27. 3. svetopisemska skupina, 3. 4. župnijski pastoralni svet (stara zasedba).

Spovedovanje: Možnost za spoved je vsak dan pol ure pred sveto mašo, po predhodnem dogovoru pa tudi v drugem času. Zaradi poškodbe g. Franca Pelca sem med tednom večinoma na voljo za spoved pri sv. Mariji.

Obhajanje velikega tedna: V veliki teden bomo vstopili s cvetno nedeljo, 29. 3. Od velikega četrtka do obhajanja velikonočne vigilije bodo obredi pri sv. Martinu, ker bo tam tudi Božji grob. V velikonočni praznik bomo vstopili z velikonočno vigilijo, ki bo 5. 4. ob 4.00. Razpored svetih maš na veliko noč bo objavljen kasneje. Vse, ki imate za sabo izkušnjo obhajanja velikonočne vigilije v nočnih urah, prosim, da svojo izkušnjo podelite s tistimi, ki te izkušnje še nimajo.

Tečaj za nego bolnikov na domu: V okviru Karitas organiziramo 20 urni brezplačni tečaj za nego bolnikov na domu. Kdor bo uspešno opravil tečaj, bo ob koncu prejel certifikat o opravljenem izpitu. Interesenti naj se čim prej prijavijo pri g. Franciju Pavliju na tel. 051411806.