Oznanila za teden pred vsemi svetimi

Slovenski škofje v svojem sporočilu vernikom svetujejo, da se zaradi zdravstvenih razmer na praznik vseh svetih in spomina vseh vernih rajnih opusti tradicionalno obiskovanje sorodnikov in prijateljev. Verniki naj zasebno ali s člani svoje družine (skupnega gospodinjstva) obiščejo samo grobove v domači župniji oz. znotraj svoje statistične regije in tam molijo za rajne.

TV Slovenija bo v času praznikov in tudi sicer do nadaljnjega omogočila spremljanje svete maše v neposrednem prenosu vsako nedeljo ob 10.00 na TV Slovenija. Sveto mašo lahko verniki spremljajo ob isti uri tudi preko spleta. Pridružimo se tudi mi temu bogoslužju.

Kot sporočajo škofje naj verniki med prazniki v domači župniji opravijo sveto spoved, prejmejo sveto obhajilo, darujejo za svete maše za pokojne, opravijo dobro delo in prejmejo odpustek. Kako prejmemo odpustek, je predstavljeno na spletni strani Katoliške cerkve v Sloveniji. Zaradi trenutnih razmer, ki so posledica pandemije COVID-19, je popolni odpustek za verne rajne podaljšan za ves mesec november.

Namesto nakupov cvetja in sveč škofje vabijo vernike, da pri domačem duhovniku darujejo za svete maše (za svoje pokojne sorodnike, za zdravje v družini, za blagoslov pri delu, za srečen zakon, za uspeh v šoli, za starše, za prijatelje itd.).

Vsem, ki so zdravi in nimajo simptomov okužbe dihal, ne kašljajo in nimajo povišane telesne temperature pa bo tudi v naši župniji omogočena sveta spoved in sveto obhajilo, skupaj pa bomo tudi molili za rajne. V nadaljevanju vam sporočam termine in duhovne spodbude v času praznikov:

Sobota, 31.oktober
* od 16. do 18. ure priložnost za sv. spoved in sv. obhajilo v cerkvi sv. Marije

Nedelja, 1. november: VSI SVETI
* Popoldan bom na pokopališču opravil blagoslov grobov
* Od 16. do 18. ure priložnost za sv. spoved in sv. obhajilo v župnijski cerkvi sv. Martina.
* 0b 18. uri se bodo oglasili zvonovi in nas povabili k molitvi za rajne. Skupaj bomo molili vse 4 dele sv. rožnega venca in sicer preko spletne povezave: https://meet.jit.si/%C5%BDupnijaTrbovlje-ViaLucis

Ponedeljek, 2. november: SPOMIN VERNIH RAJNIH
* ob 11.uri sv. spoved in sv. obhajilo v župnijski cerkvi sv. Martina.
* 0b 18. uri sv. spoved in sv. obhajilo v župnijski cerkvi sv. Marije.

VSE TE DNEVE SPREMLJAJMO S SVOJO MOLITVIJO, DOBRIMI DELI IN POSKRBIMO TUDI ZA SVOJE ZDRAVJE.