Oznanila za tedna od 13.8. do 26.8.

Prihodki in odhodki: Julija je imela župnija 2.795,29 € prihodkov in 3921,23 € odhodkov.

Marijino vnebovzetje: V sredo, 15. 8., bomo obhajali slovesni zapovedani praznik Marijinega vnebovzetja. V praznik bomo vstopili že v torek zvečer, ko bomo po sveti maši počastili Marijo z litanijami Matere Božje.

Praznična nabirka: Nabirka ob prazniku Marijinega vnebovzetja bo namenjena samohranilski družini iz Trbovelj, ki je bila pred nekaj tedni predstavljena tudi na TV Slovenija, v oddaji Tednik. Doslej je bila praksa, da ste vedno velikodušno darovali, če je bil ob nabirki izpostavljen določen namen. Zato ste tudi tokrat vabljeni k velikodušnosti, saj gre za pomoč družini v stiski.

Rokovo: 16. 8. ob 9.00 bo pri sv. Katarini tradicionalni shod ob prazniku sv. Roka. Vabljeni!

Prijava za verouk: Če starši želite, da bi vaš otrok v naslednjem veroučnem letu obiskoval verouk, morate obvezno izpolniti prijavnico. Skupaj z otrokom jo preberite in, če se strinjate z vsebino, jo podpišite in prinesite v župnišče. Prijavnice bodo na voljo od 15. 8. dalje. Prispevek za verouk znaša 17 € na družino. Če kdo ne more plačati prispevka naj mi to pove.

Župnijsko romanje: 26. 8., bo župnijsko romanje. Letos bomo romali v Belo krajino. Cilj našega romanja so Tri fare in Metlika. Prijave sprejemamo v Martinovem kotu in v župnišču do 19. 8. Cena je 10 € na osebo in 20 € na družino. Ob prijavi je potrebo plačati kavcijo 5 €.