Oznanila za 4. velikonočno nedeljo

Slovenski škofje so odločili, da se s ponedeljkom, 4. maja, cerkve ponovno odprejo za bogoslužje z udeležbo vernikov. V izogib širjenju epidemije, za ohranjanje zdravja vernikov ter slovenskega prebivalstva, so škofje, ob upoštevanju državnih predpisov ter predhodni seznanitvi pristojnih državnih ustanov, sklenili, da se svetih maš lahko udeležujejo le zdravi verniki, ki morajo nositi zaščitno masko ter si pri vhodu razkužiti roke. V cerkvah bodo morali ohranjati razdaljo 1,5 metra in prejemati obhajilo samo na roke. Škofje so tudi ponovno dovolili podeljevanje zakramenta krsta in cerkvene poroke z največ 15 udeleženci. Cerkveni pogrebi se izvajajo tako kot do sedaj ob upoštevanju državnih predpisov.
Vsak ponedeljek zvečer ob 20.uri, se iz župnijske cerkve oglasi zvon in vabi posebej k molitvi v času boja proti epidemiji. Zvonjenje je združeno z molitvijo škofov na radiu Ognjišče. Verniki ta dan prižgejo sveče na oknih v znamenje solidarnosti z vsemi žrtvami epidemije.

V skladu z odločitvijo škofov tako v prihodnjem tednu zopet povabljeni k sveti maši, kot prvo z upoštevanjem vseh predpisov. Glede na to, da v Trbovljah radi v večjem številu prihajate k sv. bogoslužju, vas prijazno povabim, da starejši še naprej sv. maše spremljate preko medijev, vsi ostali, pa date v cerkvi prednost tistim, ki so darovali za mašni namen, po katerem se sv. maša opravlja. V kolikor se zaradi večjega števila vernikov, oz. neupoštevanja navodil, ne bo dalo zadostiti vsem zahtevam, se ponovno lahko nadejamo zaprtja cerkva.

Vstopili smo v mesec maj in v obhajanje šmarnične pobožnosti. Kot ste že vajeni iz prejšnjih let, bomo šmarnična bogoslužja, v kolikor se bo, glede na stanje seveda dalo, obhajali po podružnicah. Otroci se bodo družili ob otroških šmarnicah po večerih preko spletne povezave. Kot naročajo škofje, tako tudi sam spodbujam k temu, da lahko nedeljsko sv. mašo nadomestite z obiskom tedenskega bogoslužja. Z ozirom na to, bo NEDELJSKA sveta maša tudi v soboto ZVEČER. V tem tednu se tako spominjamo in daritev darujemo po sledečih namenih:

Ponedeljek 4. maj
sv. MARKO 19h: V dober namen (Medved)

Torek 5. maj
sv. MARIJA 19h: + iz druž. Alojzije Kamnikar, Ane Guna, + Matjaž in Hinko
+ Frančiška Željko

Sreda 6.maj
sv. KRIŽ 19h: za blagoslov in božje varstvo Matije in Jakoba

Četrtek 7. maj
sv. KATARINA 19h: + sor. Ramšak, Zorko

Petek 8. maj
sv. MARTIN 8h: + Anja Pangeršič – obl.

Sobota 9. maj
sv. MARTIN 19h: V zahvalo Ob obl. poroke in za zdravje

Nedelja 10. maj
5. VELIKONOČNA NEDELJA
sv. Marija 8h: za žive in + farane
sv. Martin 10h: + družine Groblar

Vsak duhovnik sme na dan sprejeti dar le za eno sveto mašo, drugi ali tretji namen mora biti oddan in po njem mašuje drugi duhovnik, vseh pa se spomnimo pri mašah. Bog povrni za vaše namene.

Hvala vsem za mašne namene, ki ste jih pridno darovali tudi v času karantene. Tako vam sporočam, da so prosti termini za sveto mašo po prvem namenu, šele v drugi polovici meseca junija.
V času posebnih ukrepov, in zaprtja župnijskih uradov in pisarn, me za zelo nujne zadeve, kontaktirajte preko telefona ali elektronske pošte. Vaš župnik