Oznanila za 1. postno nedeljo

Svete maše se še vedno lahko obhajajo le ob strogih navodilih NIJZ in glede na določilo o predpisanem številu oseb na kvadraturo. Tako zaenkrat javnega bogoslužja še ne moremo obhajati. Zgolj tisti, ki ste sv. mašo darovali in se bogoslužje obhaja po vašem namenu, pa bi želeli pri maši
prisostvovati, me lahko pokličete, in v kolikor bo mogoče z ozirom na navodila NIJZ, se bomo dogovorili za uro in število udeležencev.

Nekaj misli papeža Benedikta XVI. za 1. postno nedeljo

Evangelij prve postne nedelje nas s treznim in zgoščenim stilom sv. Marka uvede v vzdušje tega bogoslužnega časa: »Takoj nato ga je Duh odvedel v puščavo. V puščavi je bil štirideset dni in satan ga je skušal. Bil je med zvermi in angeli so mu stregli«

V čem nas lahko pouči ta dogodek? Kakor beremo v knjigi Hoja za Kristusom, »človek dokler živi, ni nikoli brez kakšne skušnjave… toda s potrpežljivostjo ter resnično ponižnostjo bomo postali močnejši od vsakega sovražnika«. S potrpežljivostjo in ponižnostjo v vsakodnevni hoji za Gospodom, se naučimo graditi naše življenje ne več zunaj njega ali kot če ga ne bi bilo, temveč v Njem in z Njim, saj je izvir resničnega življenja.
Skušnjava odstraniti Boga ter spraviti v red sami sebe in svet, računajoč le na lastne moči, je od nekdaj navzoča v človeški zgodovini. V hoji za svojim Učiteljem in Gospodom, kristjani skupaj z Njim duhovno vstopijo v štiridesetdnevno puščavo, da bi se bojevali proti duhu zla…

»Spreobrnite se in verujte evangeliju« (Mr 1,15). To je povabilo k veri v Boga ter k vsakodnevnemu spreobračanju našega življenja po njegovi volji, da tako usmerimo k dobremu vsako naše delovanje in misel. Postni čas je ugoden čas za obnovitev ter utrditev našega odnosa z Bogom po vsakodnevni molitvi, spokornih delih ter dejanjih bratske ljubezni… (vir: hozana.si)

V POSTNIH nedeljah bo v času deljenja sv. obhajila prilika za zakrament sv. spovedi. Vsi, ki bi želeli opraviti sv. spoved pa tudi za obisk bolnikov na domu, se prej prijavite po tel. ali preko župnijske elektronske pošte (041 298 385 /zupnijatrbovlje©gmail.com). Tako se bomo lahko dogovorili za vaš termin. Naj bo postni čas duhovno bogat!

V prihodnjih dneh se sv. maše darujejo po naslednjih namenih:

Ponedeljek 22. februar
SEDEŽ APOSTOLA PETRA
+ Roman Ferlič – obl.
+ Martin Šmid, družina Poljšak
+ Jožef Leskovšek

Četrtek 25. februar
+ Alojzija, Jože Dolanc – obl.
+ Franc Kraševec

Petek 26. februar
+ družin Spende, Kaluža
*po namenu

Sobota 27. februar
+ Ivanka, Dragica, Franci
+ starši Mlakar

NEDELJA 28.februar
2. POSTNA
+ Alojz Kurnik – obl.
+ Frančiška Željko -obl.
+ Anja Pangeršič
od 11.-12. ure – sveto obhajilo v cerkvi sv. MARIJE


Ponedeljek 1. marec
+ Sotlarjevi: Marta, Vladimir, Henrik, Nada
+ Štefan Pintarič
*za zdravje in božje varstvo

Četrtek 4. marec
* v priprošnjo za uspešno zdravljenje moža
+ Mira Topole

Petek 5. marec
+ Fani Zagorišek – 30. dan

Sobota 6. marec
+ Anton Naglič – obl.

NEDELJA 7.marec
3. POSTNA
+ Janja Pavlin – 30. dan
+ Olga Duh- 30. dan
od 11.-12. ure – sveto obhajilo v cerkvi sv. MARTINA

Vsak duhovnik sme na dan sprejeti dar le za eno sveto mašo, drugi ali tretji namen mora biti oddan in po njem mašuje drugi duhovnik, vseh pa se spomnimo pri mašah. Bog povrni za vaše namene.