Oznanila za teden od 10.11. do 16.11.

Prihodki in odhodki: Oktobra je imela župnija sv. Martin 1.386,50 € prihodkov in 1.983,20 € odhodkov. Župnija sv. Marija je imela 1.550,07 € prihodkov in 1.457,20 € odhodkov.

Martinovi dnevi: Iskreno se zahvaljujem vsem, ki ste se trudili z molitvijo in z dejanji pripraviti letošnje Martinove dneve. Še posebej hvala g. Zvonetu Podvinskemu, ki je za to priložnost prišel k nam z dokaj oddaljenega skandinavskega polotoka.

Kateheza za odrasle: Redna kateheza za starše in ostale odrasle bo v ponedeljek, 10. 11. ob 18.45, v župnijski dvorani. Letošnja srečanja so še posebej namenjena zakramentu evharistije. Poleg staršev veroučencev, se srečanja brez strahu udeležite tudi vsi tisti, ki bi radi poglobili krščansko življenje.

Katarinina nedelja: Na praznik Kristusa Kralja vesoljstva, 23. 11., bomo v naši župniji obhajali »Katarinino nedeljo«. Slovesna sveta maša bo v cerkvi sv. Katarine, ob 11.00. Prosim, da prazniku primerno očistite cerkev. Po sveti maši bo pred cerkvijo druženje, zato ste naprošeni, da za ta namen pripravite pecivo in druge dobrote.

Duhovne vaje za župnijske sodelavce: Od 28. 11. do 30. 11. bodo pri sv. Duhu nad Škofjo Loko potekale duhovne vaje za župnijske sodelavce. Prosim, da se do 16. 11. prijavite pri Gregorju Špajzerju ali v župnišču. Letos ste prvič vabljeni tudi sodelavci župnije sv. Marija. Vzpodbudno je, da je na duhovnih vajah vsako leto več udeležencev. Zato prosim, da brez tehtnega razloga, ne ostajate doma. Življenje župnije je namreč verodostojno takrat, kadar župnijska skupnost nenehno skrbi za duhovno izpopolnjevanje. Cena na osebo je 50 €.

Duhovni pogovori: Naše nezadovoljstvo s povprečnim življenjem, navadno izvira iz naše notranjosti, kar pa se v glavnem lahko izčisti z duhovnimi pogovori. Za pomoč in pogovor sem vam na voljo po predhodnem dogovoru. Pod duhovni pogovor spada tudi tematika v zvezi z Božjo besedo in mašnimi nagovori. Prosim, da me v zvezi s terminom pogovora predhodno pokličete po telefonu.

Koledarji: V Martinovem kotu, v župnišču in v cerkvi sv. Marije so na voljo listni koledar (0,50 €), Marijanski koledar (2 €) in Družinska pratika (5,50 €).