Oznanila za teden od 14.9. do 20.9.

Sveti Križ-Retje: Danes v Retju obhajamo nedeljo sv. Križa. Sveta maša bo ob 16.00.

Novo pastoralno leto: V letošnjem pastoralnem letu nas čaka nekaj obletnic. Obhajamo 750. obletnico prve omembe cerkve sv. Martina in 470. obletnico župnije Trbovlje. Pri sv. Mariji pa obhajamo 15. obletnico nove cerkve in župnije. Prvi dve obletnici bomo obhajali v okviru Martinovih dnevov, med 13. in 15. 11., tretjo pa bomo obhajali 25. 10. V letošnjem pastoralnem letu bomo obhajali tudi 50. obletnico Zasavskega pastoralnega območja (ZPO). Posebej živo je bilo za časa g. Vilijema Pangerla. Z njegovim odhodom iz Trbovelj pa je zadeva zamrla. V dogovoru z župnijskim upraviteljem iz Zagorja in z našim škofom Stanislavom smo se odločili, da bomo skušali ZPO znova poživiti. V ta namen bomo na prvo adventno nedeljo, na sv. Planini, obhajali sveto mašo z namenom obnovitve ZPO. To so, poleg ostalih, najpomembnejše obletnice.

Verouk: Z današnjo veroučno sveto mašo vstopamo v novo veroučno leto. V tem tednu tako začenjamo z rednim veroukom, ki bo v celoti potekal v župnijskih prostorih sv. Martina.

Srečanje za starše: V novem veroučnem letu zopet začenjamo redna srečanja za starše. Prvo srečanje bo v ponedeljek, 14. 9. ob 19.45, v župnijski dvorani, pri sv. Martinu. Naslov letošnjih katehez bo »Če želiš biti vesel, spoznaj Jezusa.« Na srečanja ste vabljeni tudi vsi ostali, ki želite poglobiti krščansko življenje.

Svetopisemska skupina: Prvo srečanje svetopisemske skupine v novi sezoni bo v torek, 15. 9. ob 19.45. Poleg rednih članov, ste vabljeni, da se nam pridružite vsi tisti, ki bi radi še bolj spoznali pomen in skrivnost Božje besede

Sveta Katarina: Pri sv. Katarini je zopet redna nedeljska maša in sicer ob 11.00.

Stična mladih: V soboto, 19. 9., bo v Stični tradicionalno vseslovensko srečanje mladih. Kdor se želi srečanja udeležiti, naj se do danes prijavi v župnišču. Glede na število prijav bomo organizirali prevoz.

Slomškova nedelja: Osrednja slovesnost bo 27. 9 ob 15.00, v Don Boskovem Centru v Celju.

Celodnevna češčenja: V Trbovljah imamo vsako leto prve tri dni v oktobru celodnevno češčenje Najsvetejšega v imenu mariborske metropolije (nadškofija Maribor, škofija Celje, škofija Murska Sobota). 1. 10. bo češčenje pri sv. Martinu, 2. 10. pri sv. Katarini in 3. 10. pri sv. Mariji. Prosim, da že zdaj razmišljate, ob katerih dnevih in urah boste slavili Gospoda.

Prejemanje obhajila: Za vreden prejem obhajila je potrebna skesanost srca, kar pomeni, da je človek v posvečujoči milosti. Še posebej naj nam bodo za vodilo Jezusove besede: »Če torej prineseš svoj dar k oltarju in se tam spomniš, da ima tvoj brat kaj proti tebi, pusti dar tam pred oltarjem, pojdi in se najprej spravi z bratom, potem pa pridi in daruj svoj dar« (Mt 5, 23–24). K prejemanju svetega obhajila spada tudi zakrament sprave. Kakor včasih lahkomiselno prejemamo obhajilo, tako tudi večkrat pristopamo lahkomiselno k spovedi. Spoved nima nobenega učinka, če jo jemljemo zgolj kot formalnost, ne da bi kaj spremenili v sebi. Vse, ki pristopate k obhajilu prosim, da se takoj po zaužitju obrnete na vašo zunanjo stran in se vrnete na svoj prostor.

Možnost za pogovor: V zadnjem času vas je nekaj prišlo na pogovor v zvezi z duhovnostjo in tekočimi župnijskimi zadevami. Te, ki ste bili v župnišču prosim, da za pogovor opogumite tiste, ki si zaradi različnih predsodkov ne upajo prestopiti praga župnišča.