Oznanila za teden od 15.2. do 21.2.

Postni čas: V postni čas smo vstopili na pepelnično sredo. S postom in pokoro se bomo pripravili na praznik Gospodovega vstajenja, ki predstavlja bistvo krščanskega verovanja. Poleg klasičnega zdržka od mesnih jedi, si moramo zastaviti temeljno vprašanje: »Kaj me ovira na poti za Gospodom?«.

40 dni brez alkohola: Za marsikoga je lahko ta akcija spodbuda, da se za vse življenje odpove alkoholu. Uživanje alkohola namreč ne spada k bistvenim človekovim potrebam kot so npr. potreba po dihanju, hrani, vodi, spanju in razmnoževanju.

Svetopisemska skupina: Srečanje bo v torek, 16. 2. Ob 18.45. Vabljeni vsi, ki vas zanima sporočilo Božje besede.

Križev pot: Postna pobožnost bo v cerkvi sv. Martina, ob petkih ob 17.30. Ob nedeljah bo križev pot v Retju, ob 16.00. Križev pot bodo oblikovale posamezne župnijske skupine.

Razpored skupin pri sv. Martinu: 19. 2. odrasli in otroški pevski zbor, 26. 2. zakonska skupina, 4. 3. karitas, 11. 3. bralci, 18. 3. svetopisemska skupina, 25. 3. ob 15.00 župnijski pastoralni svet. Razpored skupin v Retju: 14. 2. Molitvena skupina, 21. 2. Svetopisemska skupina, 28. 2. Župnijski pastoralni svet, 6. 3 pevci, 13. 3. karitas.

Obhajanje velikega tedna: V veliki teden bomo vstopili s cvetno nedeljo, 20. 3. Od velikega četrtka do obhajanja velikonočne vigilije bodo obredi pri sv. Martinu, ker bo tam tudi Božji grob. V velikonočni praznik bomo vstopili z velikonočno vigilijo, ki bo 27.3. ob 4.00. Že na začetku postnega časa spodbujajmo drug drugega, k liturgičnemu obhajanju velikega tedna. Sveta maša velikonočne vigilije med katero bomo obhajali Gospodovo vstajenje je liturgija vseh liturgij. Vse župljane spodbujam, da se te liturgije zagotovo udeležite.

Pristopanje k obhajilu: Vsake toliko časa je potrebno opozoriti na primerno pristopanje k obhajilu. Vsak izmed nas mora najprej poskrbeti za čisto in odprto dušo za Gospodov prihod. Poleg tega pa je potrebno poskrbeti tudi na primerno zunanjo držo. Vsi, ki prihajate h obhajilu se takoj po prejetju hostije obrnite na zunanjo stran in odidite na svoj prostor. Prosim, da ne zadržujete vrste z nepotrebnimi gestami kot so križanje in pokleki. V trenutku, ko zaužijete Rešnje Telo, imate Najsvetejše v svojem srcu, zato je takrat tragikomična vsaka zunanja gesta.

Martinov list-254