Oznanila za teden od 15.6. do 21.6.

– Izteka se “leto Svetega Pavla”, in začeli bomo leto Evharistije in leto duhovništva. To dvoje je povezano. Vabim vas vse župljane, da OBNOVITE gorečnost do presvetega zakramenta.

– V nedeljo, 21. 6. bo ob 16.00 spokorno bogoslužje. Naprošeni bodo tudi spovedniki od drugod. Vabljeni, da pred počitnicami, dopusti utrdite svoja srca in dušo, tako bo poletni čas še lepši in polnejši. 

Zadnje srečanje članov ŽPS-ja, bo v soboto, 27. 6., z odhodom v neznano. Odhod bo izpred cerkve ob 8.00. S seboj ni potrebno vzeti posebne opreme ali obleke. Planirajte si obveznosti tako, da se boste srečanja lahko udeležili. Hvala.

– Letošnji oratorij bo potekal od ponedeljka 6. 7 do petka 10. 7. Vabljeni otroci, starši, da otroke spodbudite in otroci, da nagovorite svoje prijatelje k skupnemu sproščenemu druženju in spoznavanju krščanskega načina življenja.

– Nadaljujmo z devetdnevnico k posvetitvi Jezusovemu Srcu ali obnovitvi posvetitve. V tem času vabljeni k zakramentom, obiskom svete maše in obuditev iskrene želje po srečanju v svoji notranjosti z živim Bogom.

– Izšla je nova št. revije Misijonska obzorja. Vabljeni, da prebirate revijo, ki poroča o tretjem temelju krščanstva – misijonarstvu. Misijonarji niso samo v daljnih deželah, ampak smo vsi v svojem vsakdanjem okolju. Morda revijo tudi podarite.

– Osrednje slavje ob 150. obletnici Slomškovega prihoda in 10 obletnici beatifikacije bo v sredo, 25. 6. Ob 17.00 se prične kulturni program in ob 18.00 bo sveta maša, ki jo bo vodil dr. Anton Stres. Ta dan vabljeni na Ponikvo.
– Društvo “Slomškova pot” organizira tudi peš romanje na Ponikvo. Odhodi so iz Nove cerkve ob 8.00, romarji iz Šmarja pri Jelšah začenjajo romanje ob 14.00 in iz Šentjurja pri Celju ob 15.00.

– Celjska škofija pa prvič organizira peš romanje za mlade iz petka na soboto, z 19. na 20 junija 2009. Romanje je namenjeno mladim, srednješolcem, študentom in animatorjem. Vabljeni.

Objavljeno je že bilo, da bo sveti oče Benedikt XVI. na praznik Jezusovega Srca zvečer v baziliki sv. Petra s slovesnimi večernicami razglasil začetek leta duhovništva. Povabljeni smo, da se v istem trenutku pridružimo papežu in naredimo enako tudi po župnijah. Naše načrtovano evharistično leto priprave na evharistični kongres bomo s tem samo obogatili, saj evharistije ni brez duhovništva, duhovništvo pa se na poseben način izraža in uresničuje v sv. evharistiji.