Oznanila za teden od 18.5. do 24.5.

Šmarnice: Pri sv. Martinu so ob nedeljah popoldne predvidene dvoje šmarnice. 24. 5. bodo pri Hribškovi kapeli, 31. 5. pa pri Pangeršičevi. Obakrat bodo šmarnice ob 17.00. Pri sv. Mariji bodo šmarnice danes v  učilnici župnijske cerkve, ob 16.00.

Molitveno srečanje MZDP: Danes bo v Marijini cerkvi v Celju molitveno srečanje članov Molitvene zveze za duhovne poklice iz celjske škofije.  Ob 15.00 bo molitvena ura, ob 16.00 pa sveta maša.

Svetopisemska skupina: Srečanje bo v torek, 19. 5. ob 19.45.

Binkošti: V nedeljo, 24. 5., bomo obhajali binkoštni praznik, s katerim tudi zaključujemo velikonočni čas. Prihod Svetega Duha nad apostole je pomenil začetek dejavnega življenja po evangeliju. Glede na to, da smo tudi mi prejeli istega Svetega Duha kot apostoli, se vprašajmo ali tudi mi dejavno živimo in oznanjamo evangelij? V pripravi na binkošti se na ta praznik od petka dalje pripravljamo z devetdnevnico.

Marija, Mati Cerkve: Leta 1980 je bil v bogoslužje sprejet praznik Marije Matere Cerkve, ki ga obhajamo na dan po binkoštih. Cerkev svete Marije je posvečena Mariji Materi Cerkve, zato bomo 25. 5. obhajali praznik, h kateremu smo vabljeni vsi Trboveljčani. Ob 18.30 bodo pete litanije Matere Božje, ob 19.00 pa bo sveta maša.

Prvo obhajilo: V nedeljo, 31. 5., pri sveti maši ob 10.00, bodo prvoobhajanci prvič v polnosti prejeli zakrament evharistije. Molimo zanje in za njihove starše.

Romanje župnijskih sodelavcev: V soboto, 6. 6., bo romanje župnijskih sodelavcev. Naš cilj bodo romarski kraji na Gorenjskem. Prijavite se lahko do 31. 5. v župnišču, v Martinovem kotu ali pri gospe Ladislavi Medvešek.

Oratorij: Med 6. in 10. 7. bo v naši župniji potekal oratorij, ki je namenjen otrokom iz obeh Trboveljskih župnij. Prosim, da se čim prej prijavite v župnišču ali pri Simoni Jan, ki je prevzela odgovornost za vodenje oratorija. Prispevek je 20 € za vsakega udeleženca.

Razpored svetih maš: G. Franc Pelc po operaciji okreva doma. Sicer lahko mašuje, težko pa trajno samostojno opravlja to službo, kar pomeni, da trenutno lahko v glavnem somašuje. Zato do nadaljnjega ostaja enak razpored svetih maš, le da se drug mašni namen opravlja v Trbovljah.